IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12
V bistvu mi glede ponovitve same niso nic rekli, o tem se bom pogovarjala s svojo ginekologinjo, ko bom sla na pregled. Sem pa ogromno brala in zasledila podatek, da se ti pb IMN moznosti zvisajo za 10% za ponovitev IMN. Kar je dokaj visok procent. Se vedno je manjhen ja, ampak ne vec tako majhen. Je pa zanimivo, da so dejansko tako razlicna priporocila glede ponovne zanositve. Tukaj prav strogo pol leta, ker se metatreksat, ki je toksicen za zarodek in povzroca okvare zadrzi v mascobnem tkivu tri do stiri mesece in recejo pol leta ravno zato, ker je s tem kao zagotovljeno, da bo vse ok oz. da metatreksat ne bo vplival na zarodek po tem casu. Kakorkoli, mene ubija ze samo dejstvo, da moram zaradi tega bit stran od otroka, ker zdaj ko me ni, ze drugo noc zapored joka v spanju in ga moj ne more potolazit. In nikoli ni bil problem, ko je sel na pocitnice, zdaj ko sem v bolnici pa je full problem. :(
Saj pravim, vse je odvisno od doze, ki jo prejemaš ... drugače samo zdravilo metatreksat je odvisen kako ga posameznica tudi prenaša, načeloma pa gre iz telesa takoj, ko je beta hcg manjša od 4 .. to je tudi navedeno v vseh priročnikih, ki jih prejmeš ob zdravljenju z njim, ker lahko zdravljenje seveda zavrneš, je pa pri metatreksatu prav to butasto, da ubija tako zdrave kot nezdrave celice in to je tista negativnost, drugače pa drugega kot, da pospešeno deluje na izločanje folne kisline iz telesa pri IMN..
Pa če smo ravno pri procentih .. če bi se tko 'slepo' držala teh procentualnih stvari, ne bi sploh imela še enga otroka, ker sem v 1 N imela prekinitev nosečnosti ( rojstvo mrtvega otroka ) v 24 tednu in so mi rekli, da procent, da se ponovi je 15%, tako, da ...
gre za to, ali si pač želiš še enega otroka ali ne ... rizik je pa v vsakem primeru ... ena, ki se ji to še ni zgodilo ali pa nam, ki se nam je zgodilo, razlika je le v tem, da nas bolj preverjajo pri naslednji nosečnosti - vsaj mene so ... da lahko ukrepajo predčasno ....
To z jokom otroka pa itak ni luštno
koliko časa pa tebe zadržujejo v bolnici? Koliko pa imaš starega otroka?
Tudi pri meni je bila tamala pri mojmu ... ampak ni blo nič hudega, ker je navajena da velikokrat spi sama ali pa pri babici in dediju ...