TejciH nočem izpast negativna ali ti soliti pameti, ampak par dni nazaj si ti imela te "nosečniške znakce", ker si verjetno imela ovulacijo. Ovulacija je približno 14 dni pred pričetkom menstruacije in njeni znaki so povečan izcedek (prozoren, vlečljiv, kot beljakova sluz). Takrat moramo biti najbolj pridne, saj smo najbolj plodne. Če nam takrat uspe, da zanosimo, pa se plodek 6-12 dni kasneje šele ugnezdi. Ko se plodek ugnezdi se začne pospešeno proizvajati hCG (humani horionski gonadotropin - nosečniški hormon). Ker ga proizvajajo celice, ki tvorijo posteljico, se pred vgnezditvijo ne more začeti tvoriti . Po vgnezditvi pa se vrednost tega hormona podvoji vsakih 72 ur, med 8 in 11 tednom neha rasti in ostane isti celo nosečnost. Prav ta hormon povzroči naše nosečniške znakce, ki pa jih pred izostanku skoraj da ne moremo imeti, le zelo redke jih imajo od vgnezditve naprej, ostalo je na žalost le naša psiha, ki se poigrava z nama zaradi naše velike želje
.
Te pa popolnoma razumem, jaz sem v življenju že ene 20x mislila, da sem noseča in zganjala paniko, ampak je bilo to le moje nepoznavanje lastnega telesa. Zdaj ko delava na otročku, pa sem se malo podučila in hvalabogu, drugače ne vem kako bi ugotovila plodne dneve in možno da bi ravno takrat spuščala ven
in s tem breveze "stran metala" cikle.
Spet - nočem biti pametna, le povem naprej akr vem in kar je meni olajšalo razumevanje našega zapletenega telesa
Močno pa držim pesti, da ti je uspelo in da te v marcu obarvamo zeleno ;)