IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN
Zanimivo pa mi je to da mi se nihce ni rekel da se vsiljujem in kao da želim bit popolna mati, razen tukaj gor, kljub temu da ste o meni prebrale 1 stran za rečt :) pa me moji poznajo veliko bolje ;)
včasih ni važna količina zapisanega/povedanega, ampak vsebina
brez razloga ti že ni kar nekaj forumašic napisalo isto mnenje glede vsiljevanja glede na tvoj zapis; sama sem naprej dobila tak preblisk, napisala odgovor, potem pa videla, da so do podobnih ugotovitev prišle še druge
in včasih je pač tako, da te drugi lahko precej objektivneje ocenijo kot domači
In če drugi starši prepoznavamo vzorce, ki smo jih že spoznali / predelali v naših družinah, jih seveda potem prej vidimo tudi pri drugih.
Petea ne vkljucujem ga v atvari mi ga ne zanimajo
Morda pa bi ga morala vključiti tudi v manj zanimiva opravila.
Seveda je otroke potrebno vključiti v domača opravila že od malega, da jih pozna, spoštuje in zna opraviti.
Samo ob branju tvojega angažiranja sem (oz. smo) dobila občutek, da si enostavno preveč mama, vedno na voljo za otrokove želje, potrebe. Dober namen, a včasih rezultat ni takšen, kot ga želimo.
In glede vrtca, sploh nima zelje v vrtec it nazaj, vedno rece da mu je doma lepo in luštn.....
Glede vrtca/šole: kot mama opažam, v pogovorih z drugimi starši pa podobna opažanja slišim od njih, da so otroci v času daljših počitnic čisto drugačni kot takrat, ko so v redni vrtčevski/šolski rutini - dlje kot so doma, bolj so opisi otrokovega obnašanja podobni tvojim.
Verjamem, da se tvoj otrok dobro počuti doma ter to tudi pove, saj je v končni fazi v središču dogajanja in si mora svojo pozornost odraslega deliti samo s še z največ enim otrokom, a njegovo obnašanje sedaj doma ter opažanja vzgojiteljic glede njegovega sodelovanja in vključenosti v skupino pa kažejo, da mu obiskovanje vrtca vendarle ustreza, četudi tega na glas ne pove.
In primerjati enourno dejavnost z dolgotrajnejšo obliko varstva, ki imata vsak svoj potek in zakonitosti, vseeno ni čisto primerljivo.