Privlačnost ni zavestna odločitev, zato se o tem ne da racionalno pogovarjati.
Res ni zavestna, se pa vseeno lahko opazujemo (sebe in med sabo), kaj nas ali drugega privlači in potem to s pridom uporabljamo;). Kot recimo ti lahko njej poveš, da ti hudo zgleda v srajci/unem perilu/whatever je tebi všeč. Ji to poveš in se obema splača. Ni treba, da se vse naučimo s poskusom in napako, zato pa je evolucija pogruntala komunikacijo:).
Ne mislim, da je treba seks po dolgem in počez predebatirat, sploh ne. Samo da ni samo to ali samo ono. Kakšne stvari ena reč reši, kakšne pa druga. Vsega se ne da s pogovorom rešit, marsikaj pa.
In enakopravnost ne pomeni, da eden ne misli več s svojo glavo (katerokoli;), ampak da se pač upošteva oba in išče kompromise med vsemi udeleženimi glavami:). Mislim tudi, da se te stvari ne izključujejo. Lahko fant pomiva posodo in je v seksu dominanten in prvinski in lahko jaz šraufam karkoli, pa to še nobenega fanta ni odbijalo (da ne rečem, da je bilo večini celo privlačno;).
BalkanZar, vseeno malo poenostavljaš stvari: meni je lubi zelo privlačen in zaenkrat nimava teh problemov, vendar če sem recimo jezna ali žalostna, mi ne bo do seksa, pa če še tako dobro zgleda. Kljub vsemu nismo stroji... In ja, seveda, če sem žalostna in me on takrat tolaži, je zelooo verjetno, da naslednji dan, ko ne bom žalostna, bom pa divja in se mu bo splačalo;). Če pa bi takrat rekel: kaj me briga, če ne bo seksa, te pa tudi objel ne bom, se bi pa počutila neljubljeno in potem ne bi bilo nič s seksom tudi drugi dan, ker bi se še vedno počuitla neljubljeno.
anonimna, kaj pa če bi dregnila moža, da bi kdaj on ponoči vstal in ti prinesel dete oz. ga potolažil? Tako bi bil on malo bolj zmatran, ti pa malo manj in vajini želji bi se lahko uskladili.
Ker če se gremo v odnosu kaj je kdo naredil in česa kdo ni (ker ti nočeš seksat, te tudi jaz ne bom objemal), je to podobno trgovini.
Meni tudi to ni. Kdaj enemu ne paše, kdaj drugemu ne paše, svet se zato ne bo podrl. Vsi kdaj podredimo svoje želje partnerjevim potrebam/željam/... to ni nič narobe, samo da ni ves čas samo en. Če ima on zjutraj pomemben sestanek in se mora naspat, ga ne bom šla zbujat, tudi če bi mi slučajno glih zapasalo takrat. če pa sam začne, si je pa sam kriv:D.
Jaz bi pa tebi podobnim dedcem namontirala maternico, da bi dal vsaj enkrat skozi menstrualne krče, pa en tini mini porod in šivanje presredka, pa vstajanje ponoči in nošenje ubogega kričavega malčka, ki ga zvijajo krči, pa še kakšen majčken mastitis bi ti navesila...
Dam glavo stran, da bi se ti od takrat naprej zdel tvoj tič še večji blagoslov , kot se ti zdi sedaj
Hotel sem samo reči, da bi bilo fino da bi ženske videle kako je ko svojega nagona nemoraš izklopit in zelo težko utišaš.
Pa saj me imamo tudi spolni nagon
. Vemo približno, kako to izgleda, ko se ti zahoče;). In ja, govorim iz izkušenj: midva recimo pol leta nisva smela spat skupaj, ko sem bila noseča s tamalo, zeloooo rizična nosečnost (in dejansko je bil point, da so nama prepovedali, ker ko sva končno dobila dovoljenje, sva seksala 1x in se je takoj za tem začel porod, tko čist takoj:D). In je bilo jebeno težko za oba počakat, ni samo vam to težko. On je tudi rekel, da mu je težko se objemat, ker potem ga bo glih razgnalo:D. In sva se manj dotikala, ne pa da se sploh ne bi zato, ker sva pač vedela, da ne smeva spat skupaj. Še bolj "luštno" je bilo meni, ki so mi odsvetovali vzburjenje. On se lahko in lahko delam kar čem njemu, samo jaz se ne smem prit tem vzburit. Ja, ok, kako naj pa karkoli delam njemu in ostanem mrtvo hladna zraven? Skratka: v praksi nisva smela nič, še mal bolj ornk poljubljanje je bilo preveč:D. In nama je bilo obema pol leta grozno dolga doba. Ampak sva preživela in ni da se to ne da. Rabiš pa ornk razlog za to, se strinjam.
Nama dobro dela sistem: "prepričaj me". Če se enemu zahoče, drugi je pa crknjen (res sva zdaj večinoma v tradicionalnih vlogah tu;), ga pač tisti, ki se mu da, prepriča. Če pa je nek razlog, zakaj mi ne paše (recimo, ker sem žalostna), pa seveda to ne bi delalo in takrat oba veva, da pač moram najprej rešit problem, ki ga imam, da bom lahko normalno funkcionirala tudi tu. Ker normalno se tudi nam da, če nismo na smrt utrujene ali žalostne itd... Pa še pri utrujenosti ni tak strašen problem, se da človeka prepričat, če je vse ostalo ok;). Problem pri utrujenosti je večkrat bolj to, da je ona recimo totalka izmozgana in s tem, ko ji on ne priskoči na pomoč, da bi ji bilo malo lažje, ima občutek neljubljenosti in zato ji seks ne paše. Če sta oba zmatrana, sta pač oba hin in bosta mogoče oba zaspala med predigro:D. Ampak noben ne bo zato prizadet in naslednji dan bosta spet probala;).