IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Hkrati je vedno znova ugotovil, da sem prav tako nesrečna zaradi situacije v kateri sva bila in je počasi vso energijo vložil v to da je bil več doma, prevzel več problemov z mojih ramen, prenehal skakati okrog mene kot potreben kozel, saj me je to še dodatno odbijalo...
Situacija se je počasi izboljšala. V bistvu niti prav ne vem več zakaj in kako. Kar naenkrat mi je ob pogledu nanj spet zrasel pritisk zaradi tega , ker sem si ga želela in ne zato ker me je jezil
Verjetno se je izboljšalo ravno zaradi tega, ker je prenehal skakati okoli tebe kot potreben kozel......vsaj pri nama je bilo tako.......ker je tisti "potreben kozel" mene tudi odbijal.......in v bistvu, ko je prenehal biti potreben kozel in je dal pobudo tudi v moje roke, da ni bilo zgolj tisto vedno na repertoarju "jaz si te želim, kaj je narobe, da si ti mene ne želiš"......in ne veš odgovora kaj je v bistvu narobe, pač ni ti.....in potem se kriviš, da se egoistično obnašaš, ker ga odbijaš, istočasno pa kriviš njega, ker se egoistično obnaša, ker si te želi......in ko je prenehal skakati okoli mene sopihajoč in z jezikom do tal, so se zadeve počasi začele normalizirati.......verjetno zato, da sem ponovno dobila občutek, da mi ni treba delati zgolj "domače naloge", ker je pač to moja dolžnost
......
Po drugi strani pa so ti pogovori in pogovori in pogovori v nedogled "zakaj on bi in zakaj jaz ne bi" lahko precej obremenjujoči za obe strani......za njega, ker sam ne ve, zakaj je potreben kozel in prav tako zanjo......ker sama ne ve, zakaj "igra" nedostopno devico Marijo.......
p.s.: v bistvu mi je všeč izraz potreben kozel v tem kontekstu......ker na enostaven način opiše to, kako precej žensk po porodu, ob otrocih vidi svojega partnerja, ki "rine v njo".......