IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Oz. narcisoid poveličuje sebe, svoj način življenja in vse drugo zavrača....torej sebe in svoj način žvljenja pretirano idealizira......
Tako je. In v prvi vrsti med narcisoidi so prav politiki, ki živijo v svojih milnih mehurčkih, daleč od realnega sveta, zaščiteni kot svete krave ... a najbolj pametni pri delitvi modrih nasvetov in plavih navodil, kako naj uboga raja živi
Ali pa kot počne naša samozvana levičarska elita. prisesana na državne jasli.....uči neumno rajo, da je brezplačno šolstvo, visoka sociala, razpašen in razvajen javni sektor (moram to zapisati, ker sem ravno danes slišala, da so na sodiščih izgubili kar precejšnje število oporok), zaposlitev za nedoločen čas, da je to vse samoumevno in da je kapitalizem bav bav, ki nas bo žive pokopal.......po drugi strani pa ta ista levičarska elita doma uživa maksimalno sadove kapitalizma......
Zato pa pravim, da so narcisoidi povsod, da se kilari sindrom širi kot kuga......in z novodobnimi tehnologijami je v petih minutah lahko v našem domu......
Kileri sindrom se ne širi samo med levičarje.
BTW, še zmeraj verjameš v pravljice o levih in desnih
Res je, t. i. levičarji, polni vzklikanja o socialni pravičnosti - saj veš, naš Mesečnik s parolo: Poslance na minimalce - vse do trrenutka, ko ne prisedejo h koritu. Čez dobri dve leti dobre papice, ko v plači preseže prekaljene koritnike ala JJ pa o minimalni plači vse tiho je bilo.
Tudi open border parole sami ne izvajajo - noben od vrlih "levičarjev" nima niti enega migranta doma
No, ker je pa muti Gelca "desničarka, in tudi nje so polna usta vilkomen politike", lahko isto trdimo tudi za "desničarje" - Gelca nima niti enega migranta doma, rada jih pa vsiljuje drugim.
Da o "desničarskem" zategovanju pasu ne govorimo - res me zanima, koliko sta si Đanker in Gelca zategnila svoj lastni pas, medtem ko sta vsem drugim modrovala, kako je to edina rešitev sveta.
Skratka, v politiki nimamo opravka z "levimi" in "desnimi politiki, ampak imamo opravka zgolj, le in samo s politiki. Narcisoidnimi.
Morda med te volkove res kdaj zaide kakšna poštena ovčja duša, ampak ne za dolgo - ali jo požrejo ali mora pač začeti skupaj z volkovi tuliti, če želi odnesti vsaj celo kožo.
O, jaz sem v marsičem prepričana v lastno superiornost.....tega nisem nikoli zanikala ali se delala fine, dobre oz. prodajala misiško frazo "World Peace"......
Lepo, da priznaš. Evo, tudi jaz sem malček narcisoidna, priznam
jbg......najti pravo mero ni enostavno......ekstremi so vedno najlažji.....ker ekstremi omogočajo, da lahko kažeš s prstom na nekoga drugega in si najdeš zunanjega sovražnika, lastne pomanjkljivosti pa prikriješ.......gledati na neko stvar z obeh plati, tako s pozitive, kot z negativne, pa lahko predstavlja že večji problem.......pravim, ekstremi so najlažji in tudi najbolj nevarni......
In ekstremi vedno rojevajo nove ekstreme. Zato pa je ta igra, ki se jo gredo ekstremistično narcisoidni politiki, tako zelo nevarna. Saj njim ne bo nič hudega, nasankal bo nedolžen narod. (pa ne mi spet o tem, kako je narod itak sam kriv, ker voli svoje politike).
Narod vedno (iz)voli v dobri veri. Ko oz. če je ta zlorabljena, je krivda izključno na strani zlorabljevalca. Ali pa je demokracija mrtva (no, saj je tako ali tako. oz. demokracija je zgolj ena izmed - kracij, torej sistemov (nad)vladanja. V bistvu je utopija, tako kot je utopija socializem. Nič več, nič manj. Ljudje temu nismo dorasli, ne eni ne drugi.
K idealu in uravnoteženosti lahko le težimo......dosegli tega ne bomo nikoli.....zato pa je to ideal......
Se strinjam. In kot sem prej napisala, zato je tudi demokracija zgolj in samo ideal. Problem je le, da ga politiki živijo, narod ga pa sanja. Enako kot socializem, kapitalizem in kar je še ostalih -izmov. Vedno ga nekdo živi, drugi sanja, zato noben ni ne dober, ne pravičen, ne pošten. In noben čisto nič boljši od drugega.
V Evropi so demogravski trendi precej zaskrbljujoči.....staramo se....t.i. idealna in uravnotežena populacija je v tem segmentu pop.ušila (drugje je dosegla ideal, demografsko pa pač ne)......in če želimo tudi za naše otroke in vnuke ohraniti socialno državo, so migranti nujnost......in bo počasi potrebno to sprejeti ter se s situacijo soočiti (Merkelca se je že, drugi še ne
)
Prosim te lepo, liliana, spet pravljice. O postarani EU.
Ja, morda se res kot družba staramo, vendar to dejstvo "spravlja" v ravnotežje drugo dejstvo, da je ljudi na splošno preveč, dela pa bo čedalje manj (digitalizacija, robotizacija dela itd.) O tem sva že debatirali, zato se ne bom ponavljala.
Pri vsem tem mi je pa najbolj zanimivo, da se desničarska Gelca - saj je "desničarka", kajne?- torej zagovornica kapitala, tradicije, zagovornica "sam svoj mojster preživetja" politike - pri vilkomen politiki zagovarja na socialo, torej na nekaj, kar naj bi bilo njeni politični opciji popolnoma tuje
Povej mi, kako naj njena politika "vitkega pasu" zagotavlja njeno politiko "neomejene gospodarske rasti", h kateri stremi? Eno izključuje drugo. Ampak lepo se je sprenevedati, kajne?
Kako bo nemško gospodarstvo rastlo - vzemimo npr. za primer VW - če bi se resnično vsi v EU (ali na svetu) ravnali po njenih priporočilih "zategovanja pasu, zapravi, kolikor ustvariš".
Po tem receptu, bi VW prodal najmanj 50 % manj svojih avtomobilov, ker jih ljudje z mizernimi plačami, brezposelnostjo, prekarnimi zaposlitvami, ne bi mogli kupiti. No, enega na 10-20 let morda. In bi šel VW cugrunt, morda bi ohranil ene 1000 zaposlenih, gospodarska rast Nemčije bi šla dol, bdp bi padel.
Gospodarske rasti brez pufanja enostavno ni. Torej so vse pravljice o gospodarski rasti samo ... pravljice. Enako o bdp. In sociali. Samo sociala in gospodarstvo skupaj lahko ustvarjata neko dokaj verjetno pravljico. Problem spet nastane, če nista uravnotežena. Uravnotežena pa nista, ker nekomu tako zelo odgovarja. Največkrat tistemu, v milnem mehurčku. Daleč od realnega sveta. Levemu ali desnemu, ni važno, važen je mehurček.
in zagotoviti varne, uravnavane in zakonite migracije, tako da bo karseda najboljše za vse vpletene......
Varne in zakonite migracije so obstajale vedno. Celo v rajnki Jugi (spomni se črnih študentov iz bratskih neuvrščenih držav).
.idealno, tako kot je bilo do pred nekaj let ne bo več.....sicer pa na eni strani je imeti enega ali dva otroka, vsaj jurja penzije, visoko socialo idealno, po drugi strani, pa se to čez deset_ljetja vrne kot bumerang in se lahko ideal sesuje......
Torej, kaj je rešitev?
Da "razviti" nimamo otrok več sploh in naj jih imajo "nerazviti" namesto nas, nam v veselje in ugodje
Naj imajo otroke zgolj tisti, ki so genetsko (in finačno, kakopak) ok? (ampak ti svojih sončkov ne bodo dali za brisanje riti drugim, torej to odpade ... takole se rojevajo le novi narcisoidni liderji v milnih mehurčkih).
Torej nam ostane samo politika novih "revolucionarjev" lgtb lige - razmnožujte se, če se hočete, mi bomo kupili za svoje potrebe in kot zmagovalci živeli na račun ... še vedno dovolj velike črede neumnih (plodnih) ovac?
Saj tako to gre, a ne, da revolucija vedno žre svoje otroke
Saj svojega blagostanja tudi s tabo nisem bila pripravljena deliti.......zato ne seri......
He he, pojdi v Ameriko, kdo ti brani, pa ti ne bo treba z nikomer deliti svojega blagostanja. Ne? Zakaj? Saj to bi vendar bilo prečudovito, mar ne?
P. s. morda pa le ni zlato vse, kar se sveti, kajne
< Sporočilo je popravil nejcko -- 8.10.2016 1:42:49 >