mateja_c
strinajm se, cepiva so zlo. testirana ali nestirana, današnja farmacevtska industrija obrača preveč € da bi jim bilo za verjeti. ampak tudi evrobirokrati niso nedolžni-prodaja vodnih virov, tipp, sankcije proti rusiji so samo dokaz, da ne razmišljajo v dobro evropejcev, ampak svojih gospodarjev preko luže. ta isti, ki so objavili študijo, na katero se sklicuješ, podpirajo gensko spremenjene organizme in prodor monsanta na evropski trg.
osebno sem zelo proti cepljenju. ampak če je pri nas nekaj izkoreninjeno, še ne pomeni, da je povsod po svetu. in samo srečna sem lahko, da sta moja starša mene dala cepit. ker se lahko potepam po celem svetu. in verjemi, ni prijetno gledati otrok z oslovskim kašljem, otroško paralizo. verjemi, ošpice niso najhujše, kar te doleti. doma ti najverjetneje ne b nič, tudi v propad generacije naših vnukov ne verjamem. ampak glede na globalizacijo in prehajanje mej (koliko beguncev bomo že sprejeli) je dovolj, da pride v necepljeno populacijo par ljudi z virusom. njihova telesa so navajena prebolevati te bolezni, ker prejšnje generacije niso bile cepljene, naša pa žal ne.
in ja, kljub temu, da ostro nasprotujem vsem cepljenjem, sem otroka dala cepit. z vso odgovornostjo, da prevzamem travme zaradi vboda in rdečine (nisem vedla, da je treba pediatru prijavit stranski učinek). naj hodi po svetu svobodno in z odpritmi očmi in se sam odloča. ampak dokler mu lahko izberem veroizped, ga krstim, spreobrnem v islam, ga imam pravico tudi cepiti