IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Jaz vem, da sem primorana dosti drugače kot tu. Poslovno življenje sem dala za primerjavo s tem, ker je med tema dvema večja razlika.
Poslovno zivljenje ima popolnoma druge principe delovanja in je zato slabo "ogledalo" in ga je v razpravi o vidikih osebnega zivljenja potrebno popolnoma pustiti po strani.
In ne primerjam poslovno življenje s privat, temveč realno življenje z virtualnim.
Vendar patrino, mnogi od nas imajo virtualno poslovno in realno poslovno zivljenje ter virtualno osebno in realno osebno zivljenj. zato sem ti napisala - v kolikor na RR nisi sluzbeno primerjaj osebno virtualno z osebno poslovno.
To pa zato, ker ti meniš, da med njima ni bistvene razlike. Privat je v mojem svetu bližje temu, pa vseeno ni to to. Nima veze.
V kolikor si ti "ti" in ne povzemas neke posebne vloge v staliscih, reakcijah, delovanju ... ni neke razlike. Konfliktna osebnost v reali je konfliktna osebnost tudi v virtuali. V kolikor imas konfliktno osebnost v virtuali in je ta ista oseba nekonfliktna v reali - gre za kompenzacijo in prikrivanje lastnega bita.
Poudarjam, da poslovno je povsem nekaj drugega. Poslovno policist korektno obravnava cloveka, ki je njegovega kolega ustrelil v glavo kaksno uro pred tem, ceprav njegov osebni odnos je dalec od tovrstne reakcije.
Kakor že, jaz tega ne štejem kot kompenzacijo temveč kot en del mojega življenja, ki je pač drugačen od drugih delov. Nikjer nisem čisto ista. In dvomim, da je kdo.
Saj je del tvojega zivljenja, ki je drugacen od drugih. Razlicni smo pa tudi v reali iz dneva v vdan - v niansah. Vendar ce realnost ne vsebuje dele/znacilnosti tebe , ki jih imas v virtuali je virtuala sredstvo kompenzacije oziroma nadomescanja tistega, kar se ne upas, mores, ti ni dovoljeno, ni sprejemljivo, je zastavljeno kot slabo... v reali.