IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Malo čudno se mi zdi takšno gledanje na to, da če imaš enega rad , ostaneš brez drugega.
NE ostaneš brez drugega v normalnih okoliščinah. Vendar to ne pomeni, da imaš enega rajši, da bi lažje živela brez enega, če bi MORALA izbirat. Če pa ti bi te postavili v grozno situacijo, da bi morala izbrat enega, pa bi ga tudi. Te poskuse so na žalost delali Nemci v koncentracijskih taboriščih med vojno. In ugotovili, da se v primeru, da mora izbirat med dvema svojima otrokoma mami strga v vsakem primeru, če izbere enega ali pa če ne izbere nobenega in ubijejo oba. Grozen poskus, vendar to je odgovor na to: Koga imaš rajši. Če bi me postavil v to situacijo v primeru otrok ali partnerja in starih staršev ne bi prav dolgo razmišljala. Če bi mi dal tja dva moja otroka, bi se mi pa strgalo, kot vsem ostalim. Meni se zdi grozljivo neverjetno, da je kdo prišel na idejo, da bi to naredil. Noro mi je dejstvo, da obstaja nekdo, ki si je to izmislil in potem še speljal...
Tu se ne gre za to, kar so dajali skozi ljudje med NOB itd., zato je brez pomena , da rajdaš v to smer. Če se tebi zdijo taka grozljiva dogajanja enako grozna kot to, da po eni strani furaš ljubezen v partnerstvu, po drugi pa do staršev, potem res nima pomena nadaljevati tole razpredanje. Meni ni nikoli padlo na pamet, da s tem, ko imaš rad partnerja, izbiraš med njim in starši. Mogoče imam srečo ker mi tega ( in njemu tudi ne) ni nikoli bilo treba in nam je vsem vpletenim jasno, da se to fino da furati v štric.
Seveda povsod pridejo trenutki, ko je treba malo bolj močno začrtati meje, če kdo posebej leze čez, samo mislim, da ljudje, ki imajo interes živet v sožitju, tega ne počno pogosto.
Tako se mi zdi tudi, da se tisti, ki lezejo čez mejo enako bedasto obnašajo kot tisti, ki jih zaradi tega pošiljajo v k..., namesto,, da bi ustrezno postavili mejo brez grdega žaljenja lastnih staršev.
Oziroma v avtoričinem primeru: tast in tašča , ki nalivata vnuka z vinom, ga filata s kletvicami in ga tako ali drugače neumno obravnavata, sta v istem košu kot pasivni starši, ki to dopuščajo. Vsi skupaj škodujejo otroku.