To je postalo precej razširjeno zadnje čase in tudi sama se moram včasih prav ugriznit v jezik, da mi ne uide tako izražanje. Se pa strinjam, da ni dobro, z njim se enačimo z otrokom, ga vežemo nase in mu odvzemamo samostojnost, odgovornost. O tem je pametno premislit, ko otrok vstopa v šolo, saj če starši rečejo: "Joj, danes smo pozabili domačo nalogo, nismo prinesli športne opreme ..." Odgovornost ni na otroku, ampak na starših in otrok ne čuti nobene krivde, da ni opravil svojih dolžnosti.
liliana, a ti greš tudi v prvi razred ali izvajaš le zunanji nadzor nad forumom, da ne bomo govorile prevelikih neumnosti?
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
haha, no, potem bomo pa jeseni odprle temo: za tiste, katerih otroci ne marajo v šolo:D. Ja, doma se grejo tudi naši šolo:D, samo vsak dan pa noben ne bi šel:D.
ronja, mislim, da ne bo potrebno odpirati nove teme in da se bosta že prilagodili novi situaciji.
Midva sva se z našo bodočo prvošolko pogovorila in ji razložila, da jo bomo po vsej verjetnosti vpisali na drugo šolo. Sem se bala, da bo slabši odziv, a je novico sprejela precej dobro: "Saj je tako ali tako vseeno, ker jaz ne bom šla nikoli v šolo."
Pozitivna stran druge šole je, da bo imela tam možnost obiskovati ure baleta, kar si zelo želi, na prvi šoli pa te možnosti ni.
< Sporočilo je popravil lily32 -- 4.2.2015 6:27:10 >