Ojla!
Vidim, da ste ene res pridne s pisanjem, ene pa zgleda na polno zaposljujejo
...no, jaz vas berem, zdaj pa je tudi čas, da še kaj napišem.
V glavnem, čisto res je, da si z vsakim novim
bolj sproščen in da je vse lažje, ker točno veš, kako stvar-dojenje itd. poteka. Seveda, če je
zdrav in vse ok.
Tudi jaz sem bila 1. čisto zmedena, prestrašena, dva sva bila komaj dovolj za najinega prvega sinčka, tehtanje, črpanje, dojenje z nastavki, tudi meni so dajali takrat nastavke...ok, je zagrabil, ampak mučila sva se ko nora 2 tedna, boleče bradavice za znoret, pol je prišla pa enkrat omica k meni na obisk in je rekla, naj to stran vržem in sem res in malo sva se še matrala, pol pa je steklo in sva se lepo dojila 1 leto. Samo ne obupajte z dojenjem. Moje kolegice, ki so tudi novopečene mamice, dodajajo mleko, kljub temu, da sem jim otroci redijo na veliko in mi ni jasno zakaj, nočem pa bit vsiljiva in pametna....ampak zakaj dodajati mleko, če je jasno, da ga imajo dovolj, če imajo tako porejeno dete. ne vem no, a je treba kar flašo naredit, če je nemiren???No, ne bom več pametna. Pa ne me narobe razumet, nisem proti AM, nisem za dojenje za vsako ceno, ampak ....
No, naše tretje dete, naša mala punčka, je tako pridno dete, res
. Danes ima 2 meseca. Lepo se že "pogovarja" z nami, nam namenja nasmeške, zbudi se 1-2x na noč, včasih spi 6 ur prvo rundo, včasih pa samo 4 ure. Ne vem od česa je to odvisno, je še nisem naštudirala
. Ampak s sreči potem zaspi nazaj po dojenju.Tudi čez dan lepo pančka.
Je pa naša punčka unikatna v primerjavi s prvima dvema v tem, ker ima dudo
. Že v porodnišnici si je takoj vzela palčka in ga sesala, da so mi svetovali naj dam rajši dudo in evo, imamo dudo in zvečer se lepo uspava z njo...pri prvih dveh smo pa imeli crkljanje na zizi in pa nošenje....zdaj pa redko, da mi zaspi na zizi, vedno je treba kupčka podret in potem zahteva dudiko in ninico, v katero se zarije in malo pogode in zaspančka.
A kateri od vas tudi tako gode med spanjem???Ponoči zna biti to kar moteče, ponavadi je to v 2. rundi spanja...kot bi se skoz prebujala
Tudi jaz sem v nedeljo fasala začetek mastitisa, boleča dojka, trda dojka, tekom dopoldneva pa še simptomi gripe, sem mal pogugla in takoj vedela, da je to to. Pojma nimam, zakaj po dveh mesecih, en vzrok bo že. Važno, da se je potem z obkladki uredilo in upam na najboljše. Se mi pa zdi, da imam v tej dojki zdaj malo manj mlekca, oz. nasploh mi tako hitro poje, da me je začelo skrbet, da mi ga zmanjkuje. Pa me je mož takoj potolažil, da to pa že ne, mi je skuhal takoj 2l čaja za dojenje in sezam!!!- za tiste, ki imate malo mleka-ful pomaga!!!, pa ukazal naj počivam....eh saj bo, mala po jutranjem dojenju lepo spančka, tako da zgleda, da se je napapcala.
Zna pa res imeti kaj pri tem tudi prevelika fiziočna aktivnost oz. utrujenost, premalo počitka...
Še nekaj...včeraj sva šli v prvi skupni ženski šoping
, končno ima mami družbo, čeprav ga je prespala skoraj v celoti. Sem dobila sporočilo, da imajo v Obaibiju znižanje, pa v S.Oliverju in se nisem mogla upret, čeprav sem že skoraj izropala Next po internetuA ima še katera te težave, da se ne more upret tem lepim cotkam????
Sicer sem zelo proti izpostavljanju
v šoping centrih in je bilo to prvič in zadnjič v decembru, ampak sva šli zelo zgodaj in se izognili gužvi.
To bi bilo to od naju
. Samo, da bomo zdravi in smo zmagali.
Imejte se lepo, uživajte s svojimi
.