IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: annai
...bodi srečna da ga imaš!
Bodi srecna da imas sluzbo....
Bodi srecna da imas moza...
Bodi srecna, da te moz ne tepe...
Bodi srecna, da imas kaj za jesti...
Bodi srecna, da nimas treh rok...
Bodi srecna, da inmas samo eno oko sred cela kot kiklop...
Sploh kdaj pomislite kako nesrecne so tovrstne misli in kako inteligencno omejeni tovrstni stavki?
Ob tem "še sreča" se spomnim ene taščine sosede. Tašča je zvedela, da ima raka maternice, njena soseda pa teden kasneje, da ima raka jajčnika in je tašči rekla:"Še sreča, da imaš raka na maternici in ne na jajčnikih kot jaz". No, leto in pol kasneje je tašča umrla, soseda pa je še tri leta po diagnozi živa. Ampak ona najde vedno en "še sreča". Ja, taki pač ne pomislijo na nič drugega kot sebe oziroma sebe postavijo za primer. Ampak depresivnemu človeku to zagotovo ne pomaga.
Sama sem sicer imela možeka in lepega, zdraveha, pridnega.... sinčka, ampak ko so mi 3 tedne po porodu postavili eno tako hudo diagnozo, mi to ni bilo mar. Vsi so mi zatrjevali, da sem lahko srečna, ker imam in enega in drugega in koliko je to vredno. Saj je res, anpak meni se je v tistem trenutku rušil svet kot sem ga do takrat poznala in mi nekako ni bilo mar. Saj poskrbela sem za tamalega, itak, ampak nekako se mi je zdelo, da fizično nisem poleg, kot da spremljam življenje od daleč.
Ja, ni bilo fajn. Po eni strani sem vedela, da to kar občutim, ni ok, ampak nekako pa tudi nisem prepoznala, da gre za nenormalno stanje. Ne vem kako naj razložim. V glavnem, po parih terapijah niso niti bili potrebni AD, in življenje se je nekako obrnilo na bolj in začela sem uživati, živeti. Še sreča
lp