IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Pa tudi sicer nisem tip mame, ki bi se šla z otrokom popoldne šolo in ji dajala nalogo, nekak imam v podzavesti, da je šola otrokova odgovornost...
6 letni otrok ne vem če ima ravno v podzavesti že vgrajeno, da je šola njegova odgovornost......nekako mu je potrebno to "vliti" v podzavest......
Lilijana, nisem rekla, da ima otrok to v podzavesti, ampak da imam jaz. In se temu primerno najbrž (podzavestno) tudi obnašam. Recimo, tiste nekajkrat ko je bilo treba nalogo narediti doma in smo imeli jok, stok, ne morem, težko je, butasto, brezveze, ne bom naredila tega itd...
, sem tvegala in rekla nekaj v smislu: OK, boš šla v šolo pač brez naloge. Sama razloži to učiteljici in se zmeni z njo. In glej ga zlomka, naloga je bila hitro narejena. Vsakič do sedaj. Ne vem, jaz to razumem, da otrok nekak začuti, da jaz ne bom prevzemala odgovornosti za njegove šolske obveznosti, sem tam vedno, da pomagam ( sem tudi ponudila pomoč), ampak ne bom pa je silila, prosila, grozila... To mora sama začutit, da je treba.
Zdaj edino to me malo žre, kaj bo ko se začnejo hormoni. Bo do takrat ponotranjila to, da mora sama poskrbeti za svoje obveznosti ali mi bo zabrusila: prav, bom pa brez naloge (če mama ne teži).