Skuštrana, jaz sem govorila za zadnjo triado, pa še to za tiste vrste dejavnosti, ki se odvija pet dni v tednu in traja po dve uri dnevno. Zdaj pa izračunaj, da mora otrok priti tja in nazaj gre ena ura, na treningu je dve uri, torej tri ure dnevno, plus tekmovanja čez vikend. Tudi za trojko se je treba kaj naučit, pa prosti čas naj bi tudi imel, pa še kakšno druženje z vrstniki, meni se časovno ne izide.
Druga stvar so pa takšne rekreativne dejavnosti, ki so 2-3x na teden po eno urco. To pa ja vsak zmore oz. je zelo priporočljivo. In vsekakor nisem samo za to, da se fura samo šola in nič drugega.
To lahko čist primerjaš z službo, vsakemu paše malce rekreacije in druženja v prostem času. Da bi pa poleg službe še nekaj resno treniral, pa skoraj ni mogoče. Prav tako pa ni zdravo, da si v službi cele dneve in si po možnosti nosiš delo domov.
Samo ni o tem govora, ampak o domačih nalogah in učenju, ki pa se mora izvajati doma, edino če vse naredi v šoli in se ne rabi učiti, kar pa ne zdrži vode v višjih razredih, ko ni več PB. In v končni fazi ocene, če hočeš ali nočeš, so pomembne, če ne prej, ko se otrok želi vpisati na želeno šolo, pa se ne more, zaradi slabih ocen. Zna biti kar velika trauma.
In ja se strinjam, da mora biti vsega po malo, da ni samo šola in ko tam zaškripa je smak sveta in da ni samo šport/glasba, ker tudi ko tam kaj zaškripa, recimo poškodba, zna biti smak sveta in se tak otrok in kasneje človek težko znajde.
< Sporočilo je popravil Plus minus -- 12.3.2014 22:54:56 >