Evo, še mene, po dolgem času...
Kot prvo; SREČEN BOŽIČ vsem (čeprav je že bil
)-upam, da ste ga lepo preživeli...
Spanje: pri nas kar ok, kot vedno. Zvečer se sama uspava in spi večinoma do zjutraj. Podnevi pa spi po kosilu cca. 2 uri, če pa manj, mora pa potem še enkrat spat. Tudi kar vrtčevsko že nekaj časa...
Hrana: Je vse- z izjemo svinjine (čeprav je recimo že jedla stvari, kjer se je kuhala svinjina), medu,... Am, pomoje je to vse...
Kravje mleko tudi že je v kaši. Oreščke mislim, da je tudi sigurno že kje dobila-tako zavestno pa pomoje še nismo dali. Kosilo ali večerjo kar ponavadi z nami je. Sem pa izgleda manjša komplikatorka kot ve...
Piškote, čokolado, pecivo, smokije je že dobila, ampak to recimo ene 2x na teden po en mali košček. Pije večinoma vodo, občasno dobi sok zmešan z vodo-je čisto nora nanj...
Kupujemo pa bolj mehka jabolka (zlati delišes so taka) in jih brez problema lahko sama odgrizne in pomelje.
Zobki: Ravno raste četrti. Ima tri spodaj in zdaj je ta zadnji ravno pokukal ven zgoraj.
Gibanje: Kolikor je tudi ona kaskader, je pa glede hoje bolj nesigurna. Obvlada že nekaj časa vstajanje, počepanje (zelo lepo počepne brez opore in občasno še vstane iz počepa brez opore), hodi z eno roko naslonjeno na steno, omare, ampak "bohnedaj" se spustit...
Bo že... Drugače pa isto: s kavča bi na glavo dol pikirala, čmokne na tla pa v isti sekundi že kobaca naprej. Buškic imamo pa že tudi celo zbirko...
Računalnik/TV: imamo velikorat prižgano pa je ne gane-razen če je kakšna muzika ali risanka.
To je pa čisto nora! Včasih damo na kakšen glasbeni program pa takoj začne migat-plesat.
Tavelika je dobila za Miklavža tak mikrofon, ki ima že neko glasbo gor posneto pa je tamala hitro pogruntala, katero tipko je treba pritisnit...
Jo je prav zanimivo gledat: Ga vzame, ga prižge z enim gumbom, potem more na drug gumb pritisnit, da začne peti in če ji ni všeč muzika, pritisne še enkrat na gumb, dokler ne dobi nekaj po njenem okusu-potem pa začne plesat...
Drugače je pa že izgovorila prvo besedo! In to je: hvala!
Mah, ne vem, ali naj bom vesela ali žalostna al kaj?
Vedno, ko sem ji kaj podala, sem ji rekla hvala (verjetno je to besedo še največkrat v dnevu slišala-poleg NE!
) in je izgleda začela ponavljat. Sicer je ta hvala bolj "hala", ampak ker to vedno reče, ko ona poda ali nekdo nekaj njej poda-je pomoje to to. O "mami" pa še ni sledi... Drugače pa seveda zna še "am-am-am"-kar je milijonkrat na dan-je še vedno zelooo lačna punca. Se ji je pa kakanje umirilo (je bil res že skrajni čas, no!): samo še 2-3x na dan!
Bi pa morala že prejšni teden (16.) začeti že z vrtcem pa je ravno zbolela pa smo potem prestavili na 5. januar. Me pa zaenkrat nič ne daje malodušnost glede tega-mogoče je drugače, ker sem bolj "flegma" glede tega in pa ker sem že enkrat dala to skoz bp. No, v prvo me je malo stiskalo, samo je bilo hitro ok-sploh, ko vidiš, kako otrok z veseljem gre v vrtec.
Drugače pa: objemčke za vse nespečneže in bolančke, čestitke za novega avgustovčka in držim pesti za pluske in čimprešnjo selitev. Upam, da sem vse zajela...