Mi smo danes imeli uz kolkov. Vse fino fajn. Je bila zdravnica čisto navdušena nad malim. Je rekla, da je tak zelo zaupljiv dojenček in se nič ne boli. Pa da kar družaben deluje. Saj tudi je. On je najbolj srečen, če se kdo z njim pogovarja. Pa nonstop se je smejčkal. Tako da ni več sledu o včerajšnjem cepljenju, hb. Tudi spal je normalno ponoči, se ni nič zbudil Zdaj povprečno spi do 7.30 vsak dan. Tako uživam, da adijo. Vsak dan sem naspana, mali pa isto.
Sicer pa nič čudnega, da je naš otroček tak družaben, jaz se z njim ful pogovarjam vsak dan. Če me kdaj kdo gleda, si ziher misli, da sem malo usekana. Jaz malemu vse razlagam, kaj počneva ali kaj bova počela, res se po cele dneve z njim pogovarjam. Mi paše, ker sva drugače ful sama, da se vsaj malo pogovarjam. Haha. Ma ne, zdi se mi prav, da se z njim pogovarjam. Ko vidiš kake, ko so vedno čisto tiho z dojenčkom in sploh ne komunicirajo z njim. Meni je to prav grozno.
Tako sem vesela, da ni več sledu o cepljenju in da je danes spet čisto normalno vse. Res sem ful preveč občutljiva, ko gre za malega. Nič ni dovolj dobro. Se moram malo nakulirati.
tashq, ja imaš pomoje kar prav, ziher bom težko zamenjala pediatrinjo. Bom še videla. Tako ali drugače se (upam vsaj) v roku enega leta selimo in bom pa takrat zamenjala pediatrinjo (glede na to, na kateri konec gorenjske bomo pač šli), bom videla. Jaz sem nasplošno kar občutljiva glede odnosov in če je nekdo plačan za to, da ti razloži, če ga kaj vprašaš in da si vzame vsaj minuto več, potem tudi to pričakujem. Bom naslednjič, če bomo pač ostali pri isti pediatrinji, ziher bolj ostra in direktna.
Kar pa se igračk tiče, ima naš nad previjalno lok z igračami, ki jih ful gleda in se pogovarja z njimi, pa v igralnem centru tudi tiste tekstilne (pa mu igralni center ni najbolj všeč, pomoje mu igračke niso po volji), pa v zibelki nad sabo ima eno igračko plišasto, s katero se tudi obvezno pogovori vsako jutro. Nima pa nobene igrače tako blizu, da bi se jo lahko dotikal, tako da samo roke steguje. Edino v enem ležalniku, ki sva ga sedaj dobila na posojo je tak lok, kjer mu lahko naštimaš igračke tako, da se jih dotika. Tam pa se ful dotika ene in jo poskuša dajat v usta. Drugače pa roke daja v usta. Me je vprašala pediatrinja, če jih pogleda, preden jih da v usta. Pa sploh ne vem. Nisem bila sploh pozorna na to. Jih je pa ene 3 tedne nazaj ful gledal, zdaj jih pa že v usta daje.
Dajte mi povedat, a vaši, ko se dvigujejo, se dvigujejo preko hrbta naravnost gor ali kaj postrani? Nas se sicer naravnost, pa sem zdaj nekje slišala, da to ni ok. Moram še malo raziskati. Ziher spet kaka informacija preveč.
Aja, pa tiste puzzle mu bom šla jaz prav kmalu kupit, pomoje že naslednji mesec. Ker tla so mrzla, je pa na nih super trdo, da se dojenček fajn lahko razgiba in prav razvija. Če ga dam na deko na tla, pa ni isto, ker se ne more lepo oprijeti in mu deka polzi. Ali pa če bi en večji trden tepih kupila, to je tudi varianta. Bom še videla. Ker jaz se zavedam, da ga verjetno premalo dajem na tla oz. čisto ravno podlago, ker ima vedno malo povzdignjeno glavo, zaradi refluksa, ker ga včasih kar matra še. Pa ga bom začela malo več dajati na tla. Dajete malčke kaj na tla oz. trdo podlago?
Joj, meni je tako super zdaj, ko smo res ujeli svoj ritem. Res uživam v vlogi mamice.