O , jati , najbolj zaposlenih in jamrajočih gospodinj, ki dedce vsak večer masirajo, kako so utrujene, je uspel naklofati za celo stran samih pametnih postov. Ne vem kako vam to pri vaši zaposlenosti uspe.
Jaz lenoba imam za sabo žal le službo , pa še tisto ne celo, ker sem jo morala prej odkurit domov, če sem zaradi snega sploh hotela priti v našo kočuro. Žal sem jo iz službe odkurila prepozno.Mož je zaradi službene poti vzel avto na vse 4 in sedaj čaka bogu iza nogu v zastoju , tako da sem morala pod našim hribom zmontirat verige, da sem prilezla v klanec. Tečno, vendar je šlo. Mulčke sem že zbrala na kup, najedli smo se golaža, ki sem ga skuhala včeraj zvečer,med tem časom, ko sem se z vami zabavala tule gor. Sedaj galamijo v sobah, jaz pa delim svoj čas ob kavici z vami. Potem me čaka še za kakšne tri ure službenega dela in zvečer , ko se prisanka domov dragi, bom seveda vsa cvetoča. Enako cvetoč bo moj dragi, ki se po temle vremenu vozi iz Nemčije nazaj. Komaj čakam, da bova lahko drug drugemu tečkala in tekmovala med seboj, kdo je imel boj zagaman dan.
In ko nama bo najhuje, se bova spomnila na vas draga jata uporabnic, ki ste se mučile tule gor s svojimi plodovitimi posti in ki ste danes očitno trpele še bolj kot midva. Vsi najini problemi bodo v primerjavi z vašimi izginili kot kafra. In to je čisti realizem in ne satira. Da ne bo pomote.
Hvala celi jati za to. Žal ne morem reči, tropu. V tropu si bolj kot ovce ( te so tako ali tako v čredi in ne toliko v tropu), predstavljam volkove, lisice, ...Ve mi bolj pašete v pernato jato.