Tudi tema zame!
Samo to lahko rečem, da je kranjska porodnišnica živa katastrofa. Zelo mi je žal, da nisem šla na Jesenice.
Babica ki sem jo imela je primerna kvečem za na kakšno kmetijo in ne za v porodno sobo. Ne vem kakšno so pravila tu na ringaraji..lahko poimenujem osebo
ali ne? Nobene spodbude, cmokanje in zmajevanje z glavo, da ne bo nič z mano itd. Ko sem bila v fazi potiskanja je s pomočnico zapustila porodno češ sej tolk nič ne bo in to sredi potiskalnih popadkov. Naj povem, da sem bila edina porodnica v porodnem bloku, bilo je pa seveda ponoči, ko se jim nič ne ljubi.
Pred potiskanjem je rekla, da zdaj bova pa vadili potiskanje. In pravi, zdaj pa potiskaj tako da boš srala pa scala. V sobi je bil moj partner, zdravnik, pomočnica al kaj je bla in ta babica. Kakor vem zasebnost porodnice precej vpliva na sam porod in odpiranje. V glavnem, ob moji prošnji če mi lahko dvigne posteljo (bila sem v nadstandardni sobi) je rekla, da bom rodila takole, v leže (kakor hrošč na hrbtu). Sila težnosti mi je bila odrečena.
Ob prošnji za ultivo, mi je rekla, da rabim posebej tečaj za to?! in, če mislim da se otroka dobi na trgu, da me ta mlade to mislimo.
Še zdaj mislim na svoj porod, čeprav je od tega že 3 mesece. Sam odnos babice ni za komentirat, kako si to lahko nekdo dovoli. Čisto izživljanje.
Kako pa porivate, sej se še usrala niste?! Nobenega spoštovanja. Medtem je skoz imela roko notri in šlatala maternični vrat, kar je neznosno bolelo. Ali je to potrebno, ne vem.
Naj povem, da sem rodila deklico težko 4.350 kg, ki ni takoj zadihala, zato so jo tudi takoj vzeli. Hvala bogu je vse v redu z njo. Moj bes in jeza do te babice pa me še vedno spremlja. Kako je nekdo lahko zaposlen na takem delovnem mestu?