Drage mamice in nosečke. Da še jaz napišem svoje mnenje in svojo izkušnjo v porodnišnici Kranj. Rodila sem 25.9.2011 popoldne. Zjutraj mi je odtekla voda-kako sem to vedelea, simpl-nisem mogla zadržat in je teklo iz mene nenadzorovano. Dragi me je hitro obril (hotela sva tudi doma klistirat, pa ker je najina punčica prehitevala za cel mesec, sva bila oba nepripravljena). Sem mislila da bom mal v paniki, da me čaka neka čudna vesela-boječa živčnost, pa evo, naju je Ariana čist presenetla s prihodom haha. Ob prihodu me je sprejela neka mlada sestra, ki je bila kar prijazna. malo je sicer izgledalo kot da sem stopila v čas komunizma (glede opremljenosti in okolice namreč) ampak to nekako odmisliš, ker začneš res razmišljati samo še o porodu in otročku. Nisem bila ne živčna, ne panična-kot da je čisto običen dan :) Potem me je pogledala še babica in rekla da bom verjetno šele drug dan rodila, pa so me dali v sobo na čakanje in počivanje-sem mislila, da sem že dobila nadstrandardno sobo-TV, nova oprema, lepa soba, pa eto je bila samo prehodna soba, ampak ok, je blo fajn. Potem sem dobila prve popadke na 3 minute in takoj zatem na minuto in pol in mi je sestra prišla javit, da gremo kar rodit ojej! So me odpeljali v porodno sobo-zelena soba, zraven okna in kar lepo intimna. Da ne govorim, da so bili popadki boleči ko hudič in če zdaj pomislim, si tega ne želim nikoli več, ampak želimo si še enega dojenčka, tako da bom morala še enkrat potrpet! Predtem sem si doma lepo na A4 list natipkala vse svoje želje glede porodnega načrta, pa draga dame-ga ne rabite! Vse je bilo kot sem hotela, čeprav se o tem sploh z nikomer nisem pogovarjala. Sestra v sprejemni me je samo vprašala, če dovolim ogled poroda študentom, pa sem odklonila, ker ljubim intimo in to je bilo vse. S sabo sem imela svoj Dianatal gel-pa se mi zdi, da ni nič pomagal. Hotela sem tudi piti malinov čaj za odpiranje materničnega ustja, pa evo, me je spet porod prehitel tako da nisem popila niti šalice. Babica Nada je bila tam-nisem je poznala, ampak je bila ženska res zeloooo prijetna, topla osebnost in tudi pomagala mi je pri dihanju ker nekako nisem imela pojma kako je treba dihat, sicer pa to, kar ti pokažejo v materinski šoli lahko pozabite, ker enostavno se ne da dihati tako kot učijo! Pa tudi porodničar dr. Raljič je zeloooooo prijazen mlad gospodič-vedno ima nasmeh na ustih in vedno zna pomirit mamico-vsaj mene je! Edino kar me je zmotilo je dejstvo, da so me enostavno premalo sproti obveščalo, kaj se dogaja z mano in sem med popadki v navalu groze in panike spraševala babico, kaj se dogaja z mano in dojenčkom. Moj dragi je bil fenomenalen, ker se je že pred porodom zmenil z babico, kaj si želim in kaj ne. Sicer sem hotela imeti Ultivo, pa ker se je porod zelo hitro odvijal (rodila sem v 3 urah-prvi otrok!) mi Ultive niso hoteli dati, ker na koncu moraš res samo še močno pritisnit in otroček se rodi. Tako da sem rodila po naravni poti ! Tudi po prihodu na oddelek se je moj dragi zmenil (hotela sem imeti nadstandardno sobo, pa so bile žal zasedene, grrr!), da so me dali v dvoposteljno sobo in sem bila sama 3 dni-jupiii, sestre so bile uvidevne da želim biti sama in ker pač ni bilo navala porodov, sem bila sama ! Zaradi zlatenice sva s tamalo ostali 7 dni v porodnišnici in mi ni bilo žal, ker ji je medtem že popek odpadel, lepo so jo porihtali, ponoči sem si odpočila ker je tamala spala pri sestrah, tako da je bil prvi teden kar prijeten. Kar se tiče hrane, je bila suuuuper-kosila obilna, 2 menija na izbiro (mlečni ali naraven obrok), obroki pa nenormalno obilni-skoraj ne moreš vsega pojest-edino mogoče malo preslano-ampak potem vsaj veliko piješ zaradi mleka . Motilo me je edino, da mi cel teden niso preoblekli postelje, pa vmes se prepotiš, malo zakrvaviš itd-in so madeži na posteljnini-ampak tudi to je bilo za preživet. Sestre na oddelku so bile čisto VSE zelooo prijazne in ko sem občasno padla v jok zaradi moje malčice in skrbi, so me prišle tolažit in 24 ur so bile tam na voljo za karkoli! Tudi zdravnice, fizioterapevtka (ful fajn, strelja štose) so bile vse zelo prijazne. Dr. Lazarjeva me je celo 10 dni po odhodu osebno klicala zaradi izvidov moje punčke in res se je videlo, da jo skrbi in da hoče vse naredit, da bo s punčko res vse ok. Nasplošno: sobe kar ok-edino TV manjka, sploh če si dalj časa hospitaliziran (ampak si prineseš laptop je to tudi ok), postelje udobne, zdravila na voljo 24 ur, hrana odlična (sladice so njami!), doktorji super prijazni, sestre zelo prijetne, tople osebe. Sestre so do dojenčkov zelo prijetne-sem včasih naskrivaj gledala kako jih oblačijo in negujejo-tako da ni straha! Lahko s ponosom rečem, da sem bila prijetno presenečena nad porodnišnico, da sem pričakovala slabše, da je vse osebje kot narejeno za to delo! Ko bomo drugič delali otročka, grem absolutno spet tja rodit in to priporočam vsem mamam-res je mamam in dojenčkom prijazna porodnišnica! Če bi pa katera mamica rada še kak nasvet ali moje mnenje, pa me lahko kontaktirate na maja@hasna.si