cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Porodnišnica Kranj

clock-img

06.03.2009, 10:43

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ležiš tam z razkrelčenimi nogami, pa se pogovarjata doktor in hihitajoča se mlada sestra:

- Joooj, doktor, ja kaj boste pa zdaj naredili?
- Ja, tableto bom vstavil, a ne.
- Ja kaj pa če ne bo šlo not, hi, hi?
- Ja, bom pa malo polizal, a ne.
- Jooooj, hi, hi, hi ...

Ja, ampak res, res ne moremo zahtevat, da bi pa človek vsak dan premogel kanček spoštovanja, kanček kulture, kaj šele empatije, a ne? Vsi smo samo ljudje ...

To res ni bilo kulturno. Upam, da si se pritožila.

clock-img

06.03.2009, 10:43

clock-img

tonfa

pencil-img

19

Oddelek po porodu...ene sestre katastrofa...dojenčkom prijazna porodnišnica bi ti vsekakor morala pokazati in večkrat pomagati dojiti, ne pa da mi je nočna sestra ko sem ji rekla, da mi otrok visi na joški že par ur rekla, jah bi pa prišla po dodatek
Poznam več žensk,ki so raje pustile svoje otročke jokat,kot pa si upale it po dodatek,tolk o temu..Moji sestri je na hodniku una blond z valovitimi lasmi grdo rekla,dej pokaž joške!Sej maš mlek!

clock-img

06.03.2009, 11:04

clock-img

Anonimen

Dober spis, sedi, 5.

Se opravičujem, Splišni, če sem te karkoli razjezila. Nisem pisala spisa za učiteljico.
Podala sem namreč svoje mnenje, ki se razlikuje od tvojega.

clock-img

06.03.2009, 11:33

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

IZVIRNO SPOROČILO: tonfa

Splišni,ok nisi pozabila..vem je težko.Ampak veš včasih pomaga.Moja sestra je tam rodila,dolgo časa ni pozabila,kaj vse se ji je zgodilo.Od jeze,da ni nič naredila je bila čisto otopela.In ko se je zdrla in povedala,kaj vse je prestala s temi sestrami na oddelku,je bilo boljše.Pošlji jih nekam...

Pa ni stvar v tem,da bi one prebrale,ampak da bi me...

Itak pa bi tvoje pismo ignorirale.Me pa ne bi.

Če napišemo da smo nezadovoljne,to Kranj prebere zadovoljne in nima težav.

Mogoče pa imajo 99% NE-zadovoljnih strank user posted image

LP

Saj enkrat sem že napisala ene par konkretnih neverjetnih stvari, ki so se mi zgodile. Je bila še ena tema o kranjski porodnišnici, same "lepe" stvari, res. Še enkrat se mi pa res ne da, hvala bogu.

clock-img

06.03.2009, 11:35

clock-img

kamilija

pencil-img

467

Joj sploh ne morem verjet, kaj se dogaja in da nič ne naredimo. Kako si lahko to dovolijo??
Splišni, tudi jaz imam v sebi toliko jeze in velikokrat premlevam vse skupaj. To, kar se dogaja je zame spolno zlorabljanje žensk.
In po vse tem mi ni nič čudnega, da se ne počutim več seksualno in da imam nočne more o porodu.

clock-img

06.03.2009, 11:39

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Dober spis, sedi, 5.

Se opravičujem, Splišni, če sem te karkoli razjezila. Nisem pisala spisa za učiteljico.
Podala sem namreč svoje mnenje, ki se razlikuje od tvojega.

Bere se tako kot kakšen spis, ker napisala si pač en kup enega leporečja, vse tisto, kar je vsaki mami popolnoma jasno.

Odnos nekaterega osebja kranjske porodnišnice do nekaterih (pa očitno kar do precej) mamic je pa na žalost popolnoma nekaj drugega.

clock-img

06.03.2009, 11:42

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Ko tole berem, se mi zdi da nismo bile v isti porodnišnici!?!

Evo, jaz sem imela pred nosečnostjo (imela IMN), celo nosečnost in porod super izkušnje. Vsi prijazni, korektni. V porodni fantastično, na oddelku tudi, pomoč pri negi in dojenju super. Da ne omenjam dr. Škafarjeve, ki me je en teden kasneje sama osebno poklicala, ker so našli v brisu malega neko bakterijo in me povabila na pregled. In tja smo hodili še nekajkrat, da je bilo ja vse ziher, da je ok in da ni bilo mladičku antibiotika dajat brez veze.

Skratka, mi je žal za vse, ki ste imele slabe izkušnje, ampak tiste, ki se odločate za porod v Kr....kar pogumno. Ni vse črno-belo....

LP!

No, k.tja, tole je ena od lepo napisanih pozitivnih osebnih izkušenj s kranjsko porodnišnico, ki se ne bere kot en šolski prosti spis.

clock-img

06.03.2009, 12:03

clock-img

Anonimen

Vidim, da si zelo prepirljiva.
Kakor hočeš - sem zaključila.

clock-img

06.03.2009, 15:40

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Vidim, da si zelo prepirljiva.
Kakor hočeš - sem zaključila.

Ne, samo ne razumeš bistva teh pogovarjanj, očitno. Ne pogovarjamo se o čudežu materinstva, ampak o plusih in minusih kranjske porodnišnice.

clock-img

09.03.2009, 13:30

clock-img

hrabrim

pencil-img

1

Oj;nadalinka,

Z zeno sva zdaj prebrala tvoje pismo.Samo eno besedo imava zate,TOŽBA.
Tudi nama se je pred 4 leti rodila hčerka v 33 tednu,hvala bogu v LJ.Tudi pri nama ni šlo zlahka pri vzdrževanju tel.temperature.Sam sem avtomehanik,pa se mi zdi logično,če spreminš telesne pogoje pri otroku moraš to kontrolirat.Jaz bi jih tožil že pri 35.9.Zakaj ni noben kontroliral TT?!Kaj,če bi nehal dihat?
Ne morjo nekaj naredit in pol popravit,ko je že fejst narobe.Zaboga 34 stopinj pri nedonošenčku.Pri nama so skoz kontrolirali,izgleda,da so v kranju sami lenuhi.Naj jim kdo pove,naj se ne igrajo zdravnike in sestre ampak naj to bojo.Naj pridejo v LJ pogledat,kaj je oskrba nedonošenčkov!Z ženo nisva na začetku dobila dosti pomoči,ko sva povedala lečeči dr.,so sestre bile z nama cel dan.Ne 1 izmeno,CEL DAN.Pri vsakem hranjenju in previjanju so bile tam.Sva se pozanimala,da ima nedonošen otrok po zakonu več pravic in da zahteva več časa.Jaz bi jih tožu!
34 stopinj,da samo pomislim,da ima moja pika 34 stopinj?Ubijem jih....
A so potem merili na vsako uro?
Res se splača rodit samo v LJ,v Kranju imajo izgleda premalo nedonošenčkov,da so poučeni o tem.Jaz zmeraj rečem,kaj če se kaj zgodi,Lj ima vse...
A so ti kej rekli,da je 34 že na meji preživetja?
Izgleda,da je res bolnica naredi si sam.Izgleda,da bi morala še tako malenkost kot je meritev tt opraviti sam.Grozljivka!
To je živo bitjece,ne avto,zaboga.
Kot sva vidla v Lj,tam so vsako malenkost opravili,poučili.Ko so spremenili pogoje,brez tolplotne posteljice,so neprestano kontrolirali,da naju je to že motilo.Zdaj pri tvojem primeru,pa sem hvaležen,da so.
34 stopinj,kje zaboga pa so bili,ko mu je padala tt,kje so bili,ko je imel 36,35 stopinj itd...

Imaš otroka,ki je rojen pod srečno zvezdo,ker bi zaradi podhladitve nehal dihat,Kaj bi blo pa pol...a znajo tam oživljati,a bi moral to tudi sam naresti!!!!

Srečno Nadalinka,

HM

Toži jih!

clock-img

09.03.2009, 14:59

clock-img

karin412

pencil-img

747

Njuskalo- dr. Rizner - vsi vemo, kakšen je in verjetno tudi on sam. Jaz tudi ne bi šla več k njemu, ker me je pri ss tako bolelo, ko me je pregledoval, da sem želela samo domov. Pa še rekel ni nič, tako da ne veš, ali je resno ali ne.

Ma je res, vsak je po svoje. Sreča, da sem imela skoraj vse prijazne in ustrežljive sestre, babice, za dr. Rantovo pa sem itak že napisala svoje mnenje.

Bi pa res svetovala vsem zaposlenim, če to berejo, naj se več izobražujejo v smeri alternative in čustvene inteligence, da bi znali svetovat, ker imajo tudi izkušnje. Nekatere sestre, babice so se zelo zanimale za take stvari, ko smo se pogovarjale.

clock-img

09.03.2009, 15:49

clock-img

tonfa

pencil-img

19

Knjig in seminarjev je še preveč.Ne rabiš se pogovarjat,da bi se rad naučil,ampak poseži po knjigi al pa idi na kak seminar.To pa res ni težko.

Če pa berem mail od hrabri m,pa raje kak seminar o telesni temperaturiuser posted image .

No,ni smešno,kaj je skoraj otrok doživel,raje ne pomislim.Ne vem,zakaj podhlajenosti niso ugotovili prej.Huda strokovna napaka,ali je kriv doktor,ker ni odredil pogostega merjenja ali pa sestra,ker ni pogosto merila.V vsakem primeru grozno.Brrrr,jaz bi jih tudi tožila na tvojem mestu Nadalinka.
A ima kakšne komplikacije zaradi tega?

clock-img

09.03.2009, 17:10

clock-img

tonfa

pencil-img

19

Kot že omenjeno, sta prvi dve mesti zasedli zasebni ustanovi, medtem ko se je na stopničke, na tretje mesto, uvrstila še porodnišnica Postojna, za njo pa sta se zvrstili še Bolnišnica Sežana in Bolnišnica Valdoltra. Šele na šesto mesto se je uvrstila prva splošna bolnica, in sicer jeseniška.

Na samem dnu lestvice je Porodnišnica Kranj, pred njo so Psihiatrična klinika Ljubljana in psihiatrične bolnišnice Begunje, Idrija ter Ormož.

Sklep,bolje bit v psihiatrični kot v Kranjuuser posted image
LP

clock-img

09.03.2009, 17:12

clock-img

tonfa

pencil-img

19

To je anketa o zadovoljstvu bolnikov,sem pozabila napisat....

clock-img

09.03.2009, 17:15

clock-img

nadalinka

pencil-img

26

A ima kakšne komplikacije zaradi tega?

Na srečo nima....

Hvala za skrb,

N

clock-img

19.03.2009, 16:36

clock-img

črticaa

pencil-img

1436

punce
jz sm šla zato raj rodit na Jesenice

sam da me je tm G na posvetu (2 tedna pred rokam) kuj zadržal in so mi isti dan nardil CR (carski rez), s tem da sm mela isti dan u KR posvetovalnico pa tud preveru ni a se je otrok kj spustu al pa podobno

opozarajm pa vs, da zato ker je porodnišnica postojna u vrhu nikar ne hodite tja, ker poznam tudi izjemo za te hvale, ko so ji dal ¨epiduralno¨ (sam za CR) pa ni prjel, in so ji na živo zarezal

ampak na koncu je odločitev na vas

lp

clock-img

19.03.2009, 17:13

clock-img

Tajska

pencil-img

48

ko so ji dal ¨epiduralno¨ (sam za CR) pa ni prjel, in so ji na živo zarezal

No, točno to se je meni naredilo v kranjski porodnišnici. Ampak tisto rezanje v živo sem hitro pozabila. Sicer pa nimam pripomb nad porodnišnico.

clock-img

19.03.2009, 18:14

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tajska

No, točno to se je meni naredilo v kranjski porodnišnici. Ampak tisto rezanje v živo sem hitro pozabila. Sicer pa nimam pripomb nad porodnišnico.

Ti to resnouser posted image Vse si čutla,ko so te rezal?

clock-img

19.03.2009, 20:34

clock-img

Tajska

pencil-img

48

IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Očitno so mi epiduralno slabo dali (mogoče prenizko?) in zato del trebuha, kjer prerežejo ni bil dovolj omrtvičen. Prvi rez je bil zato res boleč, ampak je mož, ki je bil zraven takoj zahteval, da mi dajo narkozo. Jaz namreč v tistem šoku nisem mogla povedat...

clock-img

20.03.2009, 11:10

clock-img

kamilija

pencil-img

467

IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Očitno so mi epiduralno slabo dali (mogoče prenizko?) in zato del trebuha, kjer prerežejo ni bil dovolj omrtvičen. Prvi rez je bil zato res boleč, ampak je mož, ki je bil zraven takoj zahteval, da mi dajo narkozo. Jaz namreč v tistem šoku nisem mogla povedat...

OMG

clock-img

20.03.2009, 11:42

clock-img

clara23

pencil-img

889

ojojuser posted image user posted image user posted image . Meni sicer tudi EA ni prijela, vendar nisem imela CR..

Tajska in žanka, smem vprašat kdo je bil vajin anesteziolog??

clock-img

20.03.2009, 13:43

clock-img

Tajska

pencil-img

48

Ti žal ne znam povedat. Je pa rekel, da se mu je to prvič zgodilo. Ampak jaz se drugič definitivno ne bom več odločila za epiduralno, takoj narkozo!

clock-img

20.03.2009, 13:54

clock-img

clara23

pencil-img

889

aja..ker meni je EA naštimal nek full full star, siv, napol gluh in napol slep anesteziolog, ki bolj spada k fosilom kot med zdravnikeuser posted image user posted image Ni čudno da mi ni prijelo..

clock-img

20.03.2009, 17:34

clock-img

Karolin

pencil-img

85

Tudi jaz sem lani prvič rodila v Kranju. Nisem se mogla odločit ali Ljubljana ali Kranj, pa so me nekateri prepričal, da si v Ljubljani samo številka. Imam lepo porodno izkušnjo, vendar pa slabšo potem na oddelku, zato ker mi niso dovolj stale ob strani pri dojenju. Punčka se je zelo drla, ko sem jo skušala pristaviti. Ko mi je kakšna sestra pomagala, je zagrabila, drugače pa nama je šlo slabo in bila sem zelo obupana. Potem pa mi je ena sestra (po moje mislim isto kot nekatere - močnejšo s svetlimi valovitimi lasmi) rekla, da naj se odločim ali flaška ali dojenje in nisem vedla zakaj, saj sem mislila, da se pač morava še naučit dojiti. Ker ni vlekla oz. nisem imela dovolj mleka, so ji še dodajal. Rekla je, da ni v redu, da se tako dere in jaz sem ji seveda dala prav. Potem mi je še rekla: "glej, kakšne bradavice imaš", pa ne vem, kaj je s tem mislila, kot da niso primerene za dojit ali ne vem kaj (imela sem tudi nastavek). V glavnem šlo mi je na jok, malo zaradi odnosa, malo pa zato ker sem se počutila nesposobna dojit oz. da sem slaba mama, ker nama ni ratal. user posted image Potem mi je še enkrat rekla, kako flaško držim in da sem vsa trda (kako naj ne bom, če je prvi otrok in me je bilo še vsega strah in nisem bila sproščena). Naslednje dneve je potem sploh nisem več upala dojit, da se ne bi spet drla.
V glavnem hočem povedat, da smo ženske v porodnišnici  že tako občutljive in da te nepotrpežljiv pristop še bolj potre. Pa sama se težko postavim zase in bi mogla bit bolj odločna, prosit za več pomoči pri dojenju...
Drugače pa je bila večina sester zelo prijazna.
Naslednjič (upam) pa bom verjetno šla rodit v Lj.

clock-img

21.03.2009, 11:12

clock-img

Metuljček19

pencil-img

1

Kaj naj vam rečem...pri branju teh vaših spisov, ostajam brez besed...Pa ne zato ker bi dvomla v delovanje porodnišnice Kranj, ampak ker ne morem verjet kaj vse si lahko ene ženske domislijo in uspejo spesnit. Dejte raje malčke v voziček pa se malo sprehodite na zraku kot da pišete tate stvari...

Sama imam same najboljše izkušnje s Kranjsko porodnišnico in verjamem če bi karkoli šlo narobe z mojim  dojenčkom, so oni pristojni in vzposobljeni za rešitev problema, v nasprotnem primeru pa pošljejo dojenčka v Lj. Res je da imajo določene zdravnike, s katerimi je komunikacija nakoliko slabša (beri zelo...), ampak ŽENSKE ZATO IMAMO PRAVICO DO GOVORA, DA LAHKO TUDI KAJ POVEMO IN JIH VPRAŠAMO ZA MNENJE, KONEC KONCEV TUDI NEKAM POŠLJEMO- saj nam je v tistem stanju vse dovolljeno user posted image , ne pa da pišemo na dolgo in široko kaj vse ni bilo dobro ko pridemo domov!!Zadevo je treba rešit takoj!!
Se vam ne zdi čudno da se piše skoraj o samih slabih stvreh ki so se zgodile v porodnišnici, dobrih (razen parih izjem) pa skoraj da ni??!! Valda, ker se dobro samo hvali! DDDD

Normalno je, da ne moremo imeti vsi enakih mnenj o določeni stvari, samo to kar se piše presega vse meje. Pol pa ko bodoče mamice berejo ta Forum in morejo it rodit v Kranj, kako naj rodijo v miru ko pa so totalno negativno nastrojene in grejo s samimi negativnimi predsodki rodit. Tudi oni so samo ljudje in verjamem da si ne želijo negativne reklame, vsaj jaz ne poznam ljudi ki bi si to želeli...dejte si malo na njihovi spletni strani pogledat kdo je direktorica bolnice, in se dejte malo zamislit. To je človek, ki ste ga sigurno vsak dan srečali, in če vam je ta oseba lahko kaj slabega povedala oz. se ni zmenila za vašega malčka...lepo vas prosim..
Če prav vem, ima ena sestra narejeno celo neko šolanje za dojenje...in da so vas nadirali ker niste znali dojit....ne vem zakaj se potem ponašajo s tem da imajo sestro ki obvlada to zadevouser posted image če bi jo zahtevali bi prišla do vas. Verjemite!

Vem da ni vse rožnato v kranjski porodnišnici, sam namesto da jih samo grajate, mogoče bi uspele kaj več naredit če bi odprli portal s predlogi, kaj lahko naredijo da se še te napake ki se ponavljajo nebi več dogajale.

Pozdravček vsem, tako zadovolnjim mamicam kot tudi tistim malo manj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem