Jaz sem rodila že skoraj 9 let nazaj, imena babic ,sester sem že pozabila, v materinsko knjižico pa tudi ne bom šla gledat. Spomnim se, da, ko sem prišla, da je bila tam zelo neprijazna, neka starejša babica. Ker je moja nosečnost potekala v redu, res brez komplikacij in zato tudi nikoli ni bilo potrebno, da bi ležala tam kakšen dan, je ta babica to uporabila za zastraševanje. Rekla je, če sem že bila kaj na oddelku čez nosečnost, sem rekla, da ne..pol je pa rekla dobesedno: zdaj je pa konec s tabo, ne boš nam več ušla...in sta se pol z eno drugo režale...pa jaz nisem neka občutljiva oseba, samo to je pa s takim tonom rekla, da sem mislila kam sem to prišla.Pa dobro, pol me je ful stvari spraševala, jaz pa itak s popadki, nisem glih bila izredno zgovorna, mi je težila, da nisem dost zgovorna.Jah, pač res mi ni bilo ful do pogovora, sem ji pa povedala vse, kar me je vprašala. Samo med popadki govort ni glih fajn no Pa še par cvetk bi lahko napisala, ker je bila ta ženska res milo rečeno čudna.Ko sem prišla v porodno sobo, se je pridružil moj takratni parnter...in je ženska takooo spremenila obnašanje, da nisem mogla verjet.Kar naenkrat jo je bila sama prijaznost in uslužnost No, pol se je hvala Bogu zamenjala izmena, ta je bila pa res prijazna babica in vse okoli nje tudi, tako, da sem v končni fazi imela potem dobro osebje okoli.Malo me je "motilo", ker mi po porodu niso pustili vsaj kakšno minutko zadihat, ampak takoj otroka gor, pa dojenje..malo je bilo vse skupaj prehitro..ampak ok, to niti ni krize. Samo mogoče bi laho počakali, da vsaj k sebi pridem No, pol na oddelkku je bila mogoče ena sestra, da ni bila glih vzor prijaznosti, pa še to ne vem...v bistvu se ne spomnem, da bi bila. Res so bili vsi prijazni, tudi strežnice..ma ne vem no, nimam kaj rečt. Motilo me je edino to, da se je vsako jutro takooo mudilo, da oddamo otroke za pregled, pol sem šla pa po hodniku, so pa jokali tam in jih ni nihče preveč gledal..ne vem zakaj niso mogle pustiti, da se podojijo, pol jih pa vzamejo No, na splošno je moj vtis dober, slabih izkušenj razen z babico, ki me je sprejela, ni bilo. Mogoče kakšna, pa očitno ni bila toliko slaba, da bi se je še sedaj spomnila.Tudi brisač in spalnih srajc je bilo dovolj.
Zelooo slaba izkušnja je sledila po porodu, kakšne dva ali tri mesece. Namreč, ful me je bolelo pri jajčnikih. In sem klicala po telefonu, če lahko pridem v dežurno ali moram obvezno prej po napotnico. In sestra je rekla, da itak, če imam take bolečine, da naj čimprej pridem.In jaz pridem, brez napotnice, pa je delal dr.Rizner. Me sprejme, grem že na ginekološki stol, potem pa on ugotovi, da nimam napotnice.Tip naredi celo dramo, odpre vrata!!!- tako, da se je vse videlo v čakalnico!? in gre ven...pa mi tam ful teži. Jaz ga samo gledam in se brez besed oblečem in grem...potem mu je moj partner prišel grozit z odvetnikom in je Rizner takoj postal ful mehek in rekel, da sploh ni probem, da me pregleda bla bla...ampak sem rekla, da rajši umrem, kot, da grem še kdaj k njemu. Ma pljunem mu v faco res, kaj pa misli, da je, da si lahko privošči tak odnos!