IZVIRNO SPOROČILO: liliana
S poudarkom na "iz verjatja"......in "se lahko bere"......ker ne jaz in ne Stanislava nisva tega trdili (in tudi sombrero ne), da je ženska že v osnovi nesposobna presoje in samostojnega življenja.......zato sem pa že pred nekaj stranmi Stanislavi zapisala, da bo moški "udariti po mizi" povsem drugače razumljeno kot je mišljeno.....
Tvoj in stanislavin dijalog:
Stanislava_:
Pravi moški "udari po mizi" in reši zadevo. liliana: Uf.....to bo težko razumljeno.....
ker "udari po mizi" bo takoj asociiralo na nasilje in agresijo in na šljivo na trpečem ženinem obrazu.......
Stanislava_:
Tam, kjer je ali je bilo tako, najbrž res. Ampak to pričakujemo - nekoga, ki bo "udaril po mizi" in nas rešil; pričakujemo na nivoju naroda in si ne upamo pričakovati, da bo tako tudi doma.
Biser od izjave:
Stanislava_: K
ot že nekaj postov zgoraj - večji del je na moškem, ker je že po naravi močnejši, ne pa edini.In kot pravi Vodeb (ga zdaj poslušam), ima močnejši Nadjaz in naj bi bil moralno bolj razsoden. Se en biser je pa tvoj primer o spolnosti v zakonu - s pogovarjati se in biti zavrnjen ter nasprotno udariti po mizi in si zeno vzeti, ta je pa vsa blazena in ze od zacetka pripravljeno vlazna.
pač večina sodelujočih je še vedno izhajala iz stereotipnega "verjetja", da je ženska žrtev in moški tisti, ki trpinči žensko,
Prav nbasprotno, vecina tukaj meni, da zenska ni neodlocno bebavo in nesposobno bitje, ki potrebuje moskega, da jo resi. Pravzaprav tako kot imas tovrstne zenske imas tudi moske iste vrste in zadeva je velčiko bolj povezana na znacaj kot na spol. Druzbene prisile, da moski dolocene zadeve morajo skrivati - banalen primer je, da moski ne jokajo, ker so mocni pa ne mesaj zraven.
ker iz "verjetja" drugače odločen moški oz. moški, ki zna "udarit po mizi" ne more biti z žensko....."verjetje" je pač še vedno črno - belo in po tem "verjetju" odločen moški in odločna ženska ne moreta iti z roko v roki......zato "se je pa bralo" tako kot se je.......
Sem ti skopirala zgoraj kar ti in stanislava nikoli niste rekle - zato se bere tako kot se bere.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 8.2.2014 22:03:24 >