Uškinamama se ne boji, da bo sine homoseksualec ko odraste. Boji se, in to zelo, da bi postal Lukka. To pa ja.
Mislim, da se ti ni treba bat;).
Lukka, kot je Frodo enkrat napisala in kot tudi sama dobro ve, je lahko prefinjeno žaljenje veliko bolj boleče kot direktno. To, da ti recimo napišeš: "ti si pa samo noge narazen dala", je kar huda žalitev - ker en ljubeč odnos zbanaliziraš na vulgaren nivo. In ni prav, takrat recimo nisi bil nič izzvan.
In
to je problem vseh manjšin: tako zelo se počutite ogrožene, da potem napadate in šavsate vsevprek, celo če se ljudje sicer čisto strinjamo z vašimi pravicami, imamo pa dvome kje drugje in dostikrat sploh niso vezane na to, akr vas dela manjšino. Po domače povedano: včasih misliš, da je nekdo proti tvoji ideji zato, ker si homoseksualec, pa je v resnici samo proti tej ideji, ne glede na to, kdo bi jo izrekel.
To je to, na kar so punce hotele opozorit: če se tako zelo agresivno lotiš nasprotnikov, nikoli ne pride do kompromisa - celo tisti, ki se original strinjajo, bojo 2x premislili, ali bi se strinjali s tabo in načinom, kako pišeš... Recimo sama sem zelo za, da so zaprli strogi center Lj, sem za zakon o omejevanju kajenja na javnih površinah, nič nimam proti vegijem, sem celo za poroke in posvojitve homoseksualcev (bi pa vseeno dala prej hetero družini otroka, če bi imela na voljo dva sicer enaka para, kjer bi bil en hetero par, drugi pa homoseksualni par - otroku je ipak lažje, če je bolj normalno - če bi pa bil drugi par kakorkoli slabši, pa seveda ne). Vendar sem se že parkrat ujela, da bi nekoga, ki je tako napadalno reagiral na take debate, nekam poslala, čeprav se v osnovi strinjam. Ampak način je bil tak, da sem si rekla: nič čudnega, da nič ne dosežejo.
To, da nekdo ne verjame v tvojo identiteto, pa ni žalitev. Meni dostikrat niso verjetli, da sem dejansko tako naivna, recimo, da res svet tako vidim. Večinoma kasneje ugotovijo, da sem še bolj:D. Pa kaj, imajo pravico, da si mislijo o meni, kar hočejo. To moraš na forumu sprejet (in tudi v življenju prav pride;).