IZVIRNO SPOROČILO: anamariee
Tako na splošno me zanima, se da danes v Sloveniji, s povprečnimi dohodki, normalno vzgajat 3 otroke.
Za vzgojo otrok ne potrebuješ denarja, ampak samo zdravo pamet. Za preživljanje pa znaš potrošiti kar zanimive zneske.
Midva z g. Možem imava 2 otroka in če bi imel g. Mož
pravo glasanja, potem bi najbrž imela še tretjega, vendar jaz nisem za to. Razlogi so čisto drugi, ne finančni, je pa res, da sta že 2 otroka (eden je v SŠ in eden v OŠ) kar pošten zalogaj.
Dohodkov imamo kar nekaj nad minimalcem, tako, da nam s tega vidika ni hudega, ampak imamo pa tudi po mojem mnenju bizarno visoke stroške: cca. 700€ stanovanje, cca. 300€ stari grehi, vsaj 100€ šoli, 300€ je tisti popolni minimum za v trgovine, da imamo hrane za čez cel mesec, potem pa šele pride na vrsto vse ostalo: oblačila, obutev, mali luksuzi, cigareti in tako dalje. In ob tem še čisto malo varčujemo. Potencialnemu 3. otroku z osnovnega vidika ne bi čisto nič manjkalo, ampak ker ni pričakovati, da bi se naši dohodki v kratkem kaj omembe vredno zvišali, bi se bilo treba na račun 3. otroka čemu od prej naštetega odpovedati. Česar si pa nihče ne želi.
Največji problem je verjetno stanovanje, saj načrtno živimo v majhnem - že mi štirje + pes + maček se včasih počutimo kakor ribe v konzervi
, kam bi dali pa še enega otroka, pa res ne vem. Še eno nadstropje pograda?
Pogledano z druge strani pa... poznam kar nekaj parov oz. družin, kjer ni nihče ne na cesti, ne bos in ne lačen, pa živijo od socialne podpore. Tako, da je najbrž res kar vedno stvar prioritet.
Če pa ni finančnih in stanovanjskih težav in če je želja po 3. otroku, potem pa ne tipkat po forumu, ampak bejž seksat!