cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Cokoladna torta

clock-img

08.10.2013, 19:57

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

WOW mateyka, pink enough!!!! user posted image ... to bi bla moja navdušena.... samo raje bi uporabila kaj drugega kot karmin, čeprav bi s tem še najlažje prišla skozi. Kako rastlinsko barvilo, če da zraven še okus, pa še toliko boljše. Bom poskusla maline, brez Thermomixa user posted image . A da jurja hočejo za to zadevo??? Ma naj si jo obdržijo...

mM, ne na prvi sliki je ta krema (ganache) s smetano in belo čokolado, notri je menda bila z navadno al celo temno čokolado. Kaj pa če bi npr. enako nardila s smetano + belo čokolado - skuhala, dodala speštane maline in dala na hladno, naslednji dan stepla? Se malo bojim, da ne bi bila tako čvrsta, ker v drugo mi ni tako fajn čvrsta ratala (pa je bla smetana + čokolada)

clock-img

08.10.2013, 20:13

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

Si bom kar sama odgovorila, našla eno zanimivo stran, kjer so se prav znanstveno lotili ganaša s sadjem...

http://www.keylink.org/knowledgebank/fruit-ganache.php

Ali pa npr. takole: "Use reduced juice: Fruit juice from almost any fruit may be used as a liquid flavoring in ganache. The fruit juice should be heated until it is about half of its original weight. The reduced fruit juice can often be used as a 1:1 (depending on the type of juice you might want to increase the juice slightly) substitute in recipes that call for a liqueur. Like a liqueur, it is stirred in slowly (a little bit at a time) after the ganache has been mixed together."

clock-img

08.10.2013, 20:14

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

uff, ne vem ce je to prav ta krema Mateyka, to delajo punce za na kruh mazat.

Rozilu, hmm ne vem kako najbolje, ker jaz sem sam enkrat delala tako cokoladno kremo kot pravis in nisem najboljsi strokovnjak za to. Jaz bi po moje naredila tako da bi skuhala belo cokolado v smetani in dala v hladolnik, maline bi pa spresala oz dala na nano delcke in jih posebej dala v hladilnik in pol notri sele ko bi mi ze ratala krema. Da slucajno ne bi maline preprecile nastanek kreme oz da se smetana ne bi stepla.

Sej lahko poskusis, kupis en mali loncek smetane, das mal cokolade notri in maline in pol poskusis naredit s tem. Jaz delam vedno probo za tisto torto, ki jo kam nesem, sam jaz imam jedcev kolikor hocem in ni panike so zelo veseli, ko tako ustvarjam.

Ja, jurja za Termomix. Ampak res je, da vsaka ki ga ima rece, da je super. To ti recimo zmelje zitarice, orehe, ti stehta in ti kuha, pa stepa in full nekih postopkov za take fajn penaste kremice. Se ze bila na eni predstavitvi, sam jaz sem rekla, da za kuhanje je zame neuporaben, ni za moj stil kuhanja. ce bi ga pa enkrat enega rabljenege na ebayu za res malo denarja, ampak tu mislim, da bi res imela enkrat sreco, pol bi ga kupila, nek hud denar pa ne bi dajala za to. Sem zdej ze pokurla ta bonus za take zadeve in se nekaj je na seznamu.

clock-img

08.10.2013, 20:18

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Rozilu, super stran.

Da ne bos pozabila slikco torte sem gor zalimat pol.

clock-img

08.10.2013, 20:47

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
Kaj pa če bi npr. enako nardila s smetano + belo čokolado - skuhala, dodala speštane maline in dala na hladno, naslednji dan stepla? Se malo bojim, da ne bi bila tako čvrsta, ker v drugo mi ni tako fajn čvrsta ratala (pa je bla smetana + čokolada)



je pomembno razmerje čokolada-smetana. več je čokolade, bolj je čvrsta. če si pogledala moj link na začetku, maš razna razmerja ganach za različna polnila. tko da rabiš mal pogledat, pa bo user posted image

aha, vidim da si že pogruntala, da je fora v razmerju, ok pol user posted image

clock-img

08.10.2013, 21:28

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

malaMravljica, OMG tale Thermomix, prvič videla zadevo in imam spet jezik do tal. Ko bom velikauser posted image user posted image user posted image bom imela to zadevco, pa tisto mašino za pašto,...user posted image

clock-img

08.10.2013, 21:34

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

malaMravljica, OMG tale Thermomix, prvič videla zadevo in imam spet jezik do tal. Ko bom velikauser posted image user posted image user posted image bom imela to zadevco, pa tisto mašino za pašto,...user posted image



+ pecico na kamen za kruh in pico od Häussler
+ se en dober aparat za kavo od Georga za cas ko je original aparat na servisu
+ moj moz bo prezivel brez kaksnega napada na srcu
user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.10.2013, 22:04

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957


IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

malaMravljica, OMG tale Thermomix, prvič videla zadevo in imam spet jezik do tal. Ko bom velikauser posted image user posted image user posted image bom imela to zadevco, pa tisto mašino za pašto,...user posted image



+ pecico na kamen za kruh in pico od Häussler
+ se en dober aparat za kavo od Georga za cas ko je original aparat na servisu
+ moj moz bo prezivel brez kaksnega napada na srcu
user posted image user posted image user posted image



Jaz sem bolj skromna user posted image , tako da bi zraven thermomixa in mašine za pasto dodala samo še pečico na kamen. Kufeta pa ne pijem user posted image

clock-img

30.10.2013, 16:52

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

No, sem dolžna še fotke letošnje rojstnodnevne torte. Kot vedno, sem malce zamujala in pozabla slikat celo torto... tako da je tukaj en košček, ki je ostal dan po zabavi ;)

Aja, je pa Valery, in pekla sem jo res v petih plasteh, kot lahko vidite user posted image Odlična!!! Edino... ganaš ni ratal kot sem hotela - malo je bil pretekoč.

user posted image

clock-img

30.10.2013, 17:00

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

user posted image

No tale je bila pa prav na RD: kao temni gozdiček, notri maline namesto višenj; pa namesto smetane sem naredila čokoladni ganaš notri in okrog: bil totalno pretrd; povrhu sem pa z belo čokolado in malinami - pa je bil sprva pretekoč, potem sem pa čarala in je ratal totalno trd user posted image Kakorkoli, torta je bila dobra, čeprav ne čisto po moji zamisli...

No, moj se je odločil, da dovolj tega eksperimentiranja, za njegov RD moram it na klasiko: orehovo torto z masleno kremo... nič roza, pa nobene smetane...

clock-img

30.10.2013, 19:55

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Pa imas stiriletnico tudi ti. Cestitke mami in hcerki.

Torti sta pa obe lepiiii, cestitke tudi tu. Saj si samo ti vedela, da ni kot si ti hotela, ce je bila fina je vse ok.

Tista moja cokoladna je taka uspesnica, sem jo ze 3 x delala, se en koscek je v hladilniku, vsak ki jo poskusi rece uau. Ni panike, sem toliko fizicno aktivna zadnje dni, da se ne bo niti gr poznal na riti mi user posted image

clock-img

18.11.2013, 10:04

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

da ne začenjam nove teme - pomlad08 je hotela update na Ferrero torto;

načeloma ni tok težka za narest - je pa težka v kg, mislim, da nisem še naredila težje torte v tem življenju. ziher ima 2 kili user posted image ok, je ogromna (visoka 3 nivoje in na vsakem nivoju 4 plasti file), sam težka je, madonca..

fora plasti je pa v tem, da una plast temne čokolade in lešnikov med kremo in napolitankami obvaruje napolitanke, da bi se napile kreme in postale mehke (sem dala samo eno packo kreme v sredini, da se mi ni naslednji biskvit preveč premikal).

evo, tle se vidi kako je sestavljena ta plast:
user posted image

torta za kralje - gigantska ferrero rocher krogla user posted image
user posted image

aja, pa ful lepo in močno diši, za dol past. in naj še omenim, da je res pomembno, da so praženi lešniki in ne surovi.

clock-img

18.11.2013, 10:31

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Zelo dobra, nasitna in predvsem enostavna čokoladna torta je tudi tale:

https://www.coolinarika.com/recept/718326/#content_container

Super je če se biskvit prereže na pol in se vmes da kakšna maskarpone krema ali vanilijev puding.
Jaz preventivno v zgornji sloj, ki je sestavljen iz smetane in čokolade, dam še eno veliko žlico želatine fix, počakam da se zmes malo ohladi in začne trdet in potem prelijem po biskvitu.

clock-img

18.11.2013, 10:46

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


torta za kralje - gigantska ferrero rocher krogla user posted image
user posted image

aja, pa ful lepo in močno diši, za dol past. in naj še omenim, da je res pomembno, da so praženi lešniki in ne surovi.



Vau! Mega je, že po slikici vidim :)
A lešnike sama popražiš in potem stolčeš, al kako? Tega še nisem počela.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 18.11.2013 10:55:29 >

clock-img

18.11.2013, 11:55

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

tukaj sem našla pražene polovice (lešnikov) in sem jih na roko sesekljala (se dajo lepo sekljat, ker so praženi mehkejši). na mašinci so drugače prefino zmleti - no, to zame pol ni pravi ferrero user posted image ).

moj mož pravi, da je to magična torta - tehta 3 kile, fašeš jih pa 10, ko jo poješ user posted image

clock-img

18.11.2013, 18:48

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Mateyka, si to torto za kralje ti naredila???? Noro.
JAz sem dobila 2 kg gor samo od gledanja sedaj user posted image

clock-img

18.11.2013, 23:49

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

evo, sem probala in - moram rečt, da je zame too much. še zdaj se pobiram po enem kosu user posted image
glede na to kako je bila težka, bi mi bilo lahko jasno kaj bo.. zdi se mi, da bi zame osebno rabila tole zmodificirat v nekaj lažjega - vse sestavine na pol (razen recimo bisvita), ziher ne rabiš čez 1 kilo kreme in 200g glazure, da dosežeš primeren okus.. ker vse sestavine so sama zase superca, samo v taki kombinaciji so mi way premočne. komaj sem pojedla en kos. v glavnem, mrcina od torte, res. user posted image

krema mi je ostala in nekaj glazure tudi - bom naredila rolado. lahko potem pokažem kako bo to zgledalo..

clock-img

18.11.2013, 23:51

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Mateyka, si to torto za kralje ti naredila???? Noro.
JAz sem dobila 2 kg gor samo od gledanja sedaj user posted image



ja, moj mož pravi, da je magična - torta tehta 3 kile, dobiš jih pa 10 gor user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem