metulj, a ne da? Aja, samo povem, da zdaj smo preseljeni, če se boš hotela kdaj ene večje "igračke za velike punce" znebit:D. No, saj zdaj bo poletje, ampak preden jaz naštudiram, bo ap verjetno že zima:D. Nič ne mudi, samo mal spomnim, hehe;).
Kolk razlicnih pa imas sedaj?
Veš, da jih še nisem preštela! Moram jutri, zdaj gor uspavam fanta - velik je zaspal, mali pa še brca:D. Je popoldne spal...
To je bila v bistvu najboljsa opcija zate, bi bilo skoda vseh tvojih nastavkov.
Vsekakor! Sploh ker je đabe, hehe:). No, zdaj če temu crkne motor, imava najinega starega in lahko skombiniram, hehe. Upam, da bo dooolgo delal:). Zaenkrat vse super.
No, danes smo spet jedli domačo pašto - in sicer
Jamijeve male rotolote v paradižnikovi omaki - pečene. Ko ena zvita lazanja - taki zvitki v omaki, njami! Mi je ta verzija še ljubša od klasičnega rotola, pa že ta je v naši družini hudimano visoko na lestvici. Nisem pa uporabila te mašince: testo mi je zgnetel Gorči (manj pomivanja in to naredi super), zvaljala sem ga pa kar na moji stari dobri Ampii, ker se mi zdi za te plahte najbolj enostavna kar ročna mašinca (ker tega nastavka za lazanje pa dejansko nimam za Simija:D).
Ehm.. kako pa se dela pasto z mikserjem in nastavkom gor? Je bolj po rusko a ne.
Haha, ja, res je bolj po rusko, rabiš enega močnega Slovana zraven definitivno
.
in kaj si sedaj naredila na zalogo?
Na zalogo nič, vse mi sproti požrejo:D. Not gre kila pašte in kilo pašte požremo... tak da... enkrat mi je ostalo par nudlov za v juho za naslednji dan... Ne baš. Enkrat je ostalo ravno dovolj za testeninsko solato za temnolasko za v šolo za kosilo (mala je vse, ampak ne mara šolskega kosila (poje, če mora, ampak pravi, da je zelenjava razkuhana in da je ful ocvrtega, kar ji ni všeč -kdo bi ji zameril...) - ker ga voham, ko pridemo ponjo, ji težko to zamerim in je ne silim jest tam - mene tudi niso in sem jim za to hvaležna. Samo da ji dam jaz kaj s sabo, da potem vsaj nekaj je;).
Za rezila pa nimam pojma, jaz režem dol po rusko - z nožem
. A ebay si že obrnila? Kaj pa če vprašaš te, ki so ti prodali, mogoče se da narčit kje original rezalo... Kako pa zgleda?
Ja, multipraktik je zakon! Meni je testo v kruhomatu fajn, ker mu lahko rečeš, da naj ga naredi do recimo šestih zjutraj/petih popoldne/... In je narejeno:). Ali pa če maš recimo zabavo, pa bi rada, da potem skup delate kruhke, prej maš kup drugega dela, not pa samo namečeš stvari, pa je. Mi delamo na roke kruh min. 1x/ teden, ker pač k zlatolaski prihaja un njen škrat, pa ji piše recepte in pol nimam kaj
, ampak za kake bizi dni, je pa super, ker lahko vnaprej splaniraš, namečeš not, ko maš čas in naredi testo, ko ga nimaš:).
Se pa to planetarno čudo od mikserja zelo dobro obnese za zgnest testo, katerokoli, to mu moram priznat. Pa iz pol litra smetane hitro naredi maslo, to mu tudi štejem v plus. Samo če mu daš pa čisto malo smetane, pa traaaja in to mi ni všeč, ker dostikrat bi rabila samo za kako kupo in to nerabiš ravno četrt litra... Če ima kdo kak nasvet glede tega, se priporočam. za mume vem, da so rekli, da moraš nekaj nastavljat, kako meša, koliko dol je mešalna glava... Tu nisem videla česa takega, moram enkrat na servis poklicat, saj so prijazni:).
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/