IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča
Saj niste resni. Pri meni bi jih dobila po riti ze precej prej. Da vas pet let staro dete tako vrti, je nedopustno. Ne vem, kako mislite obvladati taksnega otroka v puberteti.
Naj vas ne boli srce, ko jo ignorirate, ko jo posljete v sobo, ko krici do nezavesti. Povzdignite glas in bodite avtoriteta. Kmalu! In ce boste, ne bo treba vec usekati po riti in vlaciti za lase, ker bo otrok vedel, cigava bo zadnja, kdo postavlja meje in kje te meje so.
Se strinajm s tem, da je treba pozvdignit glas in postavit meje ampak, če obvadujete svoje otroke z udarcem čez rit se ne čudit, če se bo otrok v poberteti odločil, da vas bo udaril nazaj. Če si ne bo upal vas ( ker se vas bo bal) pa bo prebutal kašnega sošolca šibkejšega od sebe. Zato pa je toliko nasilja v šolah. Če svoje utroke tako uzgajaš jim sporočaš, da je udarit nekoga čisto ok. Da je čisto ok če tepeš nekoga, ki ga imaš rad ali pa si ti tepen od nekoga( veliko je nasilja v družinah).... ne vem če želim tako vzgojo za svoje otroke. Verjetno je najlažje za takojšni učinek dat 2x čez rit ampak dolgoročno pa je to slaba izbira.
Glej v moji generaciji smo jih vsi tu pa tam dobili, doma / v šoli / na ulici, eni bolj, eni manj, včasih upravičeno včasih tudi ne. Spoštovali smo starše, učitelje .......
No, potem pa je par let za nami prišla generacija otrok, ki so vzgojeni v duhu sodonega časa in seveda brez "ene po riti". Se kdaj vprašaš ali opazuješ kakšno je stanje te mladine: ne spoštujejo nikogar, ne staršev, ne učiteljev, nikogar. Nasilja je več kot ga je kadar koli bilo. Situacija pa se samo slabša, ker mladina nima nobenih mej, misli, da mora biti vse njihovo, po njihovem in takrat, ko oni želijo in hočejo. Vse ostale variante za njih ne obstajajo.
Niti pod razno ne zagovarjam tepeža otrok, ampak ena po riti prej koristi kot škodi (v kolikor je to potrebno, ne govorimo o eni čez rit kar tako iz jasnega neba). Res je, da sama nisem še nikoli udarila svojega sina, ampak on je res tak karakter, da se da že od malega vse pogovorit z njim, nikoli se ni metal po tleh, nikoli ni izsiljeval, jokal je takrat, ko je bil bolan........ Sama sicer pravim, da je to zaradi njegovega karakterja, lahko pa tudi zaradi tega, ker je imel od malega postavljene meje in nikoli nisem odstopala, pa čeprav so vsi govorili, da sem veliko prestroga.
lp