IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Včasih noče nehat, vrže se na tla, čisto ipično in buta z glavo ob tla (pa od kod jim to ). Potem mu je pa zadnjič moj rekel: dovolj je, takoj vstani! Nehaj! In je res vstal, jokal je pa še vedno, samo butal se ni z glavo. Sem še jaz probala in deluje. Samo reči mu je treba. Hecno, jaz tudi pomislila ne bi, da bi to lahko delovalo, niti probala nisem, sem kar takoj na ignore dala prej.
Moj je ob teh besedah še bolj začel trmariti, bolj sem mu posvečala pozornost bolj je trmaril. Ko pa sem se delala, da ni nič in ga ignorirala, je pozabil in nehal.
Na žalost je pri vsakem drugače, pravega recepta ni, jaz bi si ga še tako želela.
Vsi so rekli da trma do 3 leta popusti in smo bestrpno čakali tretje leto ko bo bolje, no sedaj pri 7ih je pa še vedno prisotna. Kaj čem, moj je tak karakter, je pa zato najmanjši pravi balzam
Spoznala sem pa to, da bo otrok počel točno tisto na kar boš najbolj občutljiv, torej karkoli že naredi, mne pokazat čustev ali pa da vas je kakorkoli to ganilo. Na zunaj mrtvo hladen in seveda dosleden.
Pred leti se mi je v trgovini metal po tleh zaradi neke igrače in sem stala zraven njega oz par korakov stran in je kar nekaj časa trajalo, sama pri sebi sem se mirila in se delala hladno, ljudje so ga gledali, mene gledali, jaz sem pa še kar stala on pa še kar tulil in ležal na tleh in tolkel z rokami po tleh. Potem pa sem se odločila iti do blagajne, ki je bila nekaj korakov stran in plačala kar sem se namenila, on je pa videl da mu ne preostane drugega kot da pride počasi za mano in tako sva šla počasi tokrat brez joka domov (seveda na očeh vseh okrog, ampak meni je bilo takrat vseeno kaj si mislijo, tako sem se pripravila) in od takrat naprej nisem imela več težav, v trgovini.. no, vsaj tako hudih ne
vedel je da se ne izplača.
Če se nekaj odločiš, moraš potem vztrajati, ne se vmes premisliti. Doslednost je pomembna.