IZVIRNO SPOROČILO: petea
sem navedla, da je na straneh več CSD jasno in nedvoumno obvestilo, da je treba spremembo javiti, na nekaj najdenih straneh vrtcev in šol pa ne
na nobeni izmed strani CSD nisem našla zapisa, da je potrebno obvestiti le v primeru, če mlajši otroci ostanejo v vrtcu;
glede na to, da CSD odločajo o teh zadevah, so zame njihovi zapisi bolj relevantni
Iz prakse vemo, da različni CSDji v Sloveniji v določenih primerih različno postopajo....kot tudi vrtci....v nekaterih vrtcih se ni treba posebej izpisovati zaradi vstopa v šolo, v nekaterih pa se je potrebno......nekateri CSDji zahtevajo celo izpisnice iz vrtca, ko javljaš spremembo, nekateri pa ne.......
Relevantno ali ne relevantno.....itak vemo, da uradne institucije večinoma deljo po liniji najmanjšega odpora....najlažje je zapisati, da morajo vsi vse dati ali prinesti.......nekoč si tudi moral za vsako malenkost osebno in davčno dajati, danes pa tega ni več treba, ampak zadostuje le ena številka.......
tudi subvencija vrtca je socialna pravica, nanjo se nanaša zapis, da gre za spremembo časa upravičenosti do določene pravice (pravico do subvencije vrtca ima tvoja hči sedaj do decembra 2013, ko javiš spremembo, ti morajo izdati novo odločbo o prenehanju pravice od septembra 2013)
Še enkrat.....s 1.9. več nisem upravičena do subvencije vrtca, ker otrok gre v šolo, pa saj ima že vpisni list za šolo............in če CSD mora zaradi tega izdati novo odločbo, naj jo izda po uradni dolžnosti.....podatki so CSDju dosegljivi........jaz zaradi časa upravičenosti ne rabim nove odločbe, tudi mi ni jasno zakaj jo CSD rabi........in je v tem primeru, ko se gre samo za čas upravičenosti zaradi obveznega vpisa v šolo izdaja nove odločbe povsem nepotreba in stran metanje davkoplačevalskega denarja......vendar ker smo poenostavili in zvišali učinkovitost javne uprave, se meni samo blede in kompliciram brez veze........saj imaš prav, ni tako težko sprintati tisti list in ga priporočeno poslati do 8.9. na CSD.......vendar potem mora tisti list za brezveze eden tam obdelati.......in izdati še novo odločbo.....? Prosim lepo......vendar imamo učinkovito javno upravo in jaz izgleda moram dobiti novo odločbo, da več nisem upravičena do subvencije vrtca od 1.9. do 31.12....itak da nisem, ker dete več ni vpisano v vrtec.......
v citiranem členu zakona ti piše, da moraš CSD javiti spremembo vzgojno-izobraževalne ustanove; torej konec obiskovanja vrtca in začetek obiskovanja šole spada v to kategorijo
Ja, piše mi......v službi in privat uporabljam vsaj 50 zakonom.....ker nisem pravnik (in tudi pravniki tega ne znajo) je nemogoče, da bi znala vsak člen od teh 50 zakonov na pamet.......še posebno, če sem objavljala prispevek pred letom dni.....
In takrat ni bilo govora o tej spremembi ampak o drugih spremembah, kjer sem v nadaljevanju tudi zapisala, da zdaj pa spet ni treba pa čisto vse CSDju na nos nesti......
Kar se pa tiče zakonov.....vemo, da se posamezni členi zakonov po letu ali dveh izvajanja v praksi začno spreminjati, nastajajo pravilniki, mnenja o posameznih členih, še posebno o tistih, katerih implementacija v praksi je totalno brevzvezna in ne koristi in ne škodi nikomur.....
Zato so se pa pojavili že zapisi v vrtcah in šolah glede tega javljanja sprememb ob vpisu v šolo, če v vrtcu ne ostane več nobeden otrok.......