Par vprašanj:
- katera tema od okolja vam je najbolj všeč? Da vam jo je bilo najbolj lušno ponovit z otrokom?
- tisti, ki imate angleščino v šoli, kako to izgleda, koliko se naučijo? Ker naši jemljejo besede, v principu povezane z učno snovjo, vendar jim nikoli ni treba govorit. Lahko se javijo in zrecitirajo tistih par besed, to je pa maksimum. Tak sistem je bil včasih, ni pa najbolj uspešen... Ker če se otroci naučijo zrecitirat letne čase, pa ne vejo, kako se reče poletje, če ne zrecitirajo vseh, namen ni ravno dosežen... Pa me zanima, a je povsod tako? Starši pri nas se namreč že ves pritožujejo, češ da so se v vrtcu veliiiko več naučili (sama sem učiteljico najprej branila, v vrtcu pri nas niso imeli ang., tako da nisem mogla primerjat, zdaj pa se strinjam z njimi, ker ipak imajo že 3 leta), učiteljica pa pravi, da se tako malih ne da kaj dosti naučit, ker niso vsi za jezike in mora gledat na vse. Vendar se težko kaj naučijo, če jim ni treba nič govorit... (pišejo tako še ne v ang, kakšno besedo kdaj). In kako se tega učenja potem lotijo starši, ki pa mogoče angleško ne znajo? Ker otroci narišejo recimo oblak, sonce, veter, itd... ali pa smajlije z različnimi izrazi in še meni je bil problem, pa znam angleško, samo pač nisem vedela, katero besedo točno učiteljica misli s tistim smajlijem... Ker prestrašeno začudenih je kar nekaj besed v angleščini...