IZVIRNO SPOROČILO: madela
Res se bojim,da bi še hči morala doživljat kaj podobnega
Ker sem preveč panična,prehitevam vse dogodke,prehitevam dejstva in zadnji teden životarim,ne živim.
Strah dela svoje...in malce bolj realen pogled mi res ne bi škodil. Morda bo ostalo samo pri tem rojstnodnevnem darilu. Srčno upam,da bo ostalo pri tem.
Samo še eno vprašanje. Če se on odloči it na CSD ali sodišče,kje mora to storiti. V svojem pristojnem CSD-ju ali tam kjer živi hčerka? Sprašujem zato,ker se ne bom odzvala in hodila v njegov kraj,ki je oddaljen 100 km...
Hčera ne bo doživljala nič podobnega. To ni njen partner, ne mož, ne sin... kadarkoli se lahko umakne, že pri prvem znaku strahu. To, bi pa rekla, da je tvoja naloga,
da ji daš jasno vedeti, da ne sme tolerirati niti pikice grdega, nasilnega, žaljivega obnašanja. Iz strani očeta in dober nasvet za vse ljudi, ki bodo v njenem življenju.
Ja, strah... tebe uničuje, verjamem... vedi, da tvoje hčere zdaj ni strah. Tudi, če ji svašta o njemu poveš... ne bo začutila takega strahu, kot ga ti čutiš. Ni tega doživela. In hvala bogu, da je tako. In ne rabi nikoli zvedeti.
Kje bo on to urejal... ja, saj vem, da si radovedna in dogodke prehitevaš
ampak to ni ne tvoja stvar, ne tvoj problem. Kjerkoli bo pa kak postopek sprožil... žal, se boš morala odzvati na vabilo.
Hudo mi je brati, da po 13 letih še nisi razčistila s strahom in da se te je to tako dotaknilo. Bolj močna moraš postati in razščistiti s preteklostjo. Tvoj strah (ne pozabi...na dogodke, ki so bili 13 let nazaj!) te lahko uniči, posledično pa otroka in partnerja. Na to lahko zdaj, danes delaš, vplivaš... to kar pa bivši razmišlja ali dela... to ni danes tvoj problem in niti ne moreš vplivati.
Tak da... en dolgiii sprehod in nazaj domov, stopi skozi vrata s prazno glavo in lepimi občutki. Nič se ni zgodilo narobe. En dogodek je le bil, ki pa je že mimo.
Preeeteeeklooost!! Biiilooo iii prooošlooo!!