IZVIRNO SPOROČILO: jelena.m
Pozdravljeni.Vidim,da imate tudi nekateri probleme z krstom otrok.Pri meni je tudi takšen problem.Jaz hočem dati otroke krstiti pa moj mož ni za takšne stvari.Pravi,da nič ne verjame v kar ne vidi.Vprašala sem ga že če bi pa le mogoče hotel iti z mano na priprave pa je rekel,da zaradi njega lahko grem na priprave in da lahko dam otroke krstit.Jaz brez njega nočem tega delat,ker se mi zdi da je nekaj najlepšega da gresta oba sarša h krstu.
Mož ima neko svoje prepričanje in to precej trdno. Človek s trdnim ateističnim prepričanjem se zdi sam sebi hinavec na kvadrat, če bi hodil na te priprave s figo v žepu in s srcem, ki ni pri stvari.
Mislim da je pripravljenost na kompromise pokazal s tem, da se strinja, da daš otroka krstiti, če ti to toliko pomeni.
In če tebi to toliko pomeni, potem daj otroka krstiti, naj te ne ustavi dejstvo, da si on ne želi biti pri pripravah. Upam da ne bo to kakšne zadržek proti krstu? Ker če si to želiš in tega ne boš storila, ti bo mogoče potem kasneje zelo žal.
V bistvu je tudi nesmiselno, da on tam posluša, kakšne naj bi bile njegove dolžnosti, če jih on ne namerava izpolnjevati, ampak jih boš v celoti prevzela ti sama.
Bi se pa skušala dogovoriti, naj pride na obred in si ga ogleda, pa vseeno če iz klopi. In potem skupaj praznujte. Na tak način od njega nihče ne bo zahteval, da dela nekaj, kar ni v skladu z njegovim prepričanjem, praznovanje pa tudi ni ne vem kakšna nadlega.
To bi se mi zdel en dokaj sprejemljiv kompromis. Tudi ateisti hodimo na cerkvene poroke in smo pač tam, se lepo vedemo, kdaj kaj zanimivega slišimo in nihče se ne zgraža, če se ob vstopu v cerkev ne pokrižamo, pa če ne odgovarjamo, kar je treba odgovarjati ali če zadnji vstanemo. To mislim da ni izdajanje lastnega prepričanja, ampak neko spoštovanje do mladega para, ki mu to pač nekaj pomeni. Na tak način bi lahko tudi on tebi izkazal spoštovanje, ker ti to pač nekaj pomeni, brez da bi kdo od njega zahteval, da se nekaj hinavi.