No....Stanislava...hvala Bogu za take kot si ti
Ampak meni res ni jasno, kaj dela Stanislava drugače kot kajalin? Obe nista krstili tamalih, obe gresta kdaj pa kdaj k maši, ne silita pa tamalih, da bi šli, obe pa ju vozita na verouk. Kaj je razlika? ne provociram, resnično mi ni jasno!
prav tako gre to na živce tudi vsem normalnim duhovnikom...
To aboslutno verjamem. Sama bi bila besna, če bi nekdo delal tako v naši stroki, pa bi ga ostali ščitili. Ker meče s tem slabo luč na vse.
Po drugi strani pa mi gre na živce neka dvoličnost...sedenje na obeh straneh in spuščanje mastnih plunkov na obe strani in se hitro obračanje tja kjer bo bolje ali kamor se bolj izplača ...
Tudi tu te razumem. Samo ne vem, kje je razlika med stanislavinim dejanjem in kajalininim. Nobena od njiju ne hodi v cerkev, se ne udeležujeta srečanj, obe pustita tamalidve k verouku in ju ne silita k maši. Edina razlika je, da se stanislavi fučka, kaj drugi mislijo o tem in pravi, da če župnik to pusti, pač pusti, kajalinina cerkev pa ni navdušena nad takim odnosom (kar tudi razumem) in se zato bockajo.
Ronja....nikoli nisem mislila, da bi se ti sprenevedala glede vere....ravno nasprotno ne odstopiš niti za milimeter in me je kar groza, kako boš vse skupaj speljala, če tvoji dečvi ne bosta točno takšni, kot si ti v svojem svetu zanju predstavljaš prihodnost...
Moji dečvi sta že od začetka svoji. Si marsičesa nisem predstavljala, ad bosta, pa sta, pa me nič ne moti. Moja sestra je iz iste družine, pa ona recimo veruje v nekaj čisto tretjega, pa nimava nobenih problemov zato. Ona verjame svoje, jaz svoje, brat svoje. Sicer pa se mi zdi, da bi imela manj problemov, če se mi mali odločita verovat v karkoli kot ti, če bi se tvoji otroci odločili bit ateisti;)
mislim da sta si ronja in "lubi" bolj podobna kot si misliš.
Bi rekla, da ja;). Tudi ni lubi tak strahopetec, da mi ne bi povedal, če se ne strinja z mano, taki mi niso bili nikoli všeč;). Je pa glede tega on precej večji nasprotnik kot jaz.
Kdo ve...mogoče imaš prav...mogoče pa v reali ni tako...mogoče pa je le lažje dajat vtis da si nekomu podoben, kot pa zbirat moči za protiargumente...
Mu bom dala za prebrat še to, mislim, da se bo kar narežal
.
Nisem rekla, da je ašportno življenje način športnega življenja (čeprav, dodajam, je del osebnega prepričanja). Ampak se mi zdi krivično, da bi nešportnik moral hodit na športne terene, da bo njegov otrok lahko v miru športal, kamor želi hodit on ali pa drugi starš to želi.
Saj se tudi v tem primeru strinjam. Odrasli se ima ravno tako pravico odločit za svoje prostočasne dejavnosti. Meni ni treba delat 50 trebušnjakov na dan, če bo sine/hči treniral/a karate. Ga bom pa peljala na trening, navijala na tekmah, popravila strgan kimono, verjetno bi dejansko tudi trebušnjake zraven delala, ampak zato, ker bi sama hotela, ne ker bi mi bilo treba. Isto je z vero, za ateiste pač to ni nič kaj dosti drugače od drugih aktivnosti, ki vse, če nekdo živi zanje, terjajo neko prilagoditev življenja temu.
Naredila bi isto kot Stanislava: vzela to, kar se mi zdi dobro in ne tistega, kar se mi ne zdi. Samo da Stanislavi nihče ne teži, ker njena punčka ni krščena in ker ne obiskuje maše, zato pa nima problemov. Če bi morala ona celo življenje obrnit na glavo zato, ga verjetno tudi ne bi...
in uspelo mi je celo odpreti okence za odgovor.
čestitam! To je res uspeh te dni
Sem pa zelo vesela, da ti je uspelo, ker se pod vse podpišem, znaš veliko lepše povedati:). Si me pa nasmejala s tistim transparentom
.
< Sporočilo je popravil ronja -- 26.10.2012 11:27:41 >