potem pa ne govoriš o veri in bogu na splošno, ampak o krščanstvu. meni se zdi ogromna razlika.
Ne, pravim, da so vse velike religije precej zakomplicirane. Kako je do njih prišlo, je pa drugo vprašanje, za katerega res nisem poklicana;). Zame je izmišljeno vse, ker pač ne verujem, za nekoga je izmišljen Alah, za drugega pa Buda (kot bog), za vse nas pa Zeus, vsi so pa meli svoje predstavnike. Tega, kako verni so njegovi predstavniki, pa nisem jaz prinesla, ampak ti. Sem rekla samo, da jim verjamem, da verujejo.
o dobrih ljudeh, ki so jim oprali možgane? vsakega se da zmanipulirat. kako to narediš (z manipulacijo njegove vere) - veš, vsako stvar se da zlorabit, pa zato ta stvar še ni slaba
To, drugo. NIkjer nisem rekla, da je vera slaba, se mi pa zdi slabo, če delajo slabo v njenem imenu. Tudi komunizem sam kot ideja ni bil slab, pa so delali slabo v njegovem imenu in nam prali možgane;).
Sama mislim, da ni ubijal ateizem, ampak psiho in njegov ego z njegovo močjo.
Pelin, res smo odpeljale stran temo, ampak v bistvu smo debatirale same med sabo in ni bilo nič žaljivega, se mi zdi. Tudi zase vem, kam spadam, sem ateistka, mi je pa všeč barvat jajca in zame nimajo takega simbolnega pomena kot zate - že za pogane pa je bil to običaj, ko so praznovali prihod pomladi, zajec in jajca pa so bili simboli plodnosti (za to "poznavanje" se zahvali moji knijžničarki, ki mi je dala eno knjigo o praznikih;). Če lahko kristjani uporabljajo poganski običaj, čeprav ne verjamejo v poganske bogove, jih lahko tudi jaz.
Ne mislim, da poznam cerkvene zadeve, poznam pa izvor praznikov in ta sega pred krščanstvo. In dokler me tisti poganski bogovi ne pridejo jurit, da ne smem barvat jajc, se ne bom sekirala;). Ker do tega običaja imamo enako pravico tisti, ki ne verjamemo v Kristusa kot tisti, ki verjamejo. Če si ga niste vi zmislili, nimate copyrighta, skratka;).
ker se njeni voditelji ponasajo s stevilom clanov (ki so, roko na srce, mnogi le zato, ker so jih starsi ob rojstvu krstili). ce bi bilo tako, da so clani RKC res samo tisti, ki so aktivni verniki, bi morali tudi javno priznati.
Podpis.
Mateyka, verska vprašanja so mogoče, kako bog dopusti to in to, kaj bi mu bilo všeč in kaj ne (ne vem, to si razlagam iz tega, kar sem slišala od vernikov). Ateistična so pa zakaj se to in to dogaja (ker če vprašam verne, dostikrat rečejo, da je bog tako hotel in potem čudna so pota gospodova...), pa kako živet s svojo vestjo. V bistvu je podobno, se strinjam, ni pa čisto isto. Eno je, da težko živiš sam s sabo, drugo je, da se bojiš, kaj bo nekdo drug (bog) o tvojem početju rekel oz. sodil.