tehnofil, narobe sem se izrazila: ne male skupnosti samo po številu, ampak "primitivne" - pa mi ta izraz ni bil preveč všeč - prvinske, to je lepše:). Plemena, ampak spet ne katerakoli, ker nekatera so že zelo razvita. Kako se že reče tistim skupnostim pred plemeni? POzabila zgodovino, shame on me...
Mateyka, ma ni špekulacija: z vero je isto kot s kulturo, bolj kot je družba napredna, bolj je vse komplicirano. In bolj komplicirano od troedinosti si res težko izmisliš.
je pa tako; ko je kriza, lakota, bolezen, naravna katastrofa..itd. stvari ne laufajo same po sebi in ljudje niso avtomatsko do vseh prijazni. če ena družina nima veliko kruha, ni nujno da bo delila s sosednjo. survival of the fittest. in v zgodovini nam nikoli ni bilo dolgčas.
To je zanimivo, ker je v različnih delih sveta to precej različno: nekateri v krizi še bolj skup držijo, drugi začnejo gledat samo nase... In ti, ki skup držijo, so pa res vedno male skupnosti. Ker lažje deliš s svojim bratom kot s kr enim... Raziskuje pa to glih moja sestra, ona ima glede tega še bolj romantičen pogled;).
men itak ni jasno od kje ideja, da če priznavaš evolucijo, da s tem avtomatsko zanikaš obstoj boga in obratno
Tega nismo ateisti rekli;). Tudi to ni pri nas moderno, v ZDA pa dejansko ljudje tako razmišljajo (nisem mogla verjet).
No, v imenu ateizma je bilo pobitih malo ljudi. Ateisti tudi delajo sranje, ampak iz drugih razlogov, Stalin ni pobijal zato, da ne bojo verni, ampak ker je bil psiho - pobijal je verne in neverne...
Ko pa se zavedam svojih napak (in se tudi trudim) je to vernost ki je globja od zbiranja "zakramentov".
Hm, potem je pa večina ateistov, ki jih poznam, globoko vernih... To mi je sicer tudi par vernih punc že reklo, ampak sama se še vedno ne počutim verne. Samo včasih vem, kje ga serjem in večinoma mi za to ni vseeno...