Podpis po Manno...hkarati pa sem mnenja, da je bolje , da ga ne vpišete...pa ne zato, ker ne bi bili verni...nasprotno ..smo verna družina z enim pred obhajilom in z drugo pred birmo...temveč zaradi tvojega pogleda na vse skupaj in seveda zaradi vašega čudnega župnika...Pri tvojem pogledu na zadevo se mi ne zdi prav, ker izgleda , kot da boš vpisala otroka na verouk, čeprav se tebi ne da hoditi poleg njega k maši...pa tiste vaše nedelje v krogu družine in tako naprej...Verouk ni pletilski ali šahovski krožek....verouk in vera sta način življenja , ki ga živi cela družina...verjamem, da ti ob takem čudnem župniku vsa stvar smrdi, vendar moraš pri sebi razmisliti, kaj v bistvu ti vera pomeni...iz tvojega pisanja je videti da ne veliko...Tisto prisiljeno obiskovanje maše se tudi meni ne zdi prav, vendar bo otrok zagotovo raje šel, če boste šli skupaj, kot pa da boš samo njega vozila...Verjamem, da so v današnji nori in zaposleni družbi nedelje zelo dragocene, ter jih družina v večini rada preživi skupaj...vendar nikjer ne piše, da se lepa, družinsko obarvana nedelja ne bi mogla pričeti z jutranjo nedeljsko mašo...pa še nekaj je na tem...tudi mi radi ob nedeljah kam gremo in nemalokrat gremo k maši tudi kje drugje...tako smo šli na izlet na primorsko in se oglasili k maši v Piran...ali pa ob potepanju po Zagrebu, smo si vzeli pol urice časa in smo jo v njihovi stolnici mahnili k maši...prav tako smo bili pri maši v Zadru , pa celo v Pragi....V bistvu posebne razlike ni, čeprav je jezik drug, pa še otrokom je to zabavno...nauk o veri , posebej, če ga podaja nekoliko čudaški duhovnik, zna biti sila suhoparen za otročke...kar pa vera v resnici ni...otrokom se jo da približati na veliko zanimivih načinov , vendar ta, ki ga ubiraš ti ni eden izmed njih....Pa še to...midva sva otroka dala k verouku v 2. razredu, ker so 6- letniki nekako še premajhni in pri župnikovi večkrat suhoparni razlagi ( če priznamo, so tile božji poslanci mogoče res zelo verni in v večini primerov zelo izobraženi ljudje, vendar imajo bolj malo smisla za delo z otroki) bolj kot ne pasejo dolgčas, ker žal bolj malo razumejo...