krysta dojila sem dober mesec, potem pa je žal zmanjkalo mleka. Zelo priporočam pomoč mamicam - pri čiščenju stanovanja oz. hiše, kuhanju, pri pranju perila ... Namreč nabere se toliko enih obveznosti, če si sam oz. nimaš nikogar, kateri bi bil vsaj na začetku zravn tebe čez dan. Jaz sem lepo dojila oz. si črpala (ker sta v bolnici že dobile dodatek in sta bile malce lene, ker sta vedele, da bo prišla flaška še na koncu) dokler je bil moj doma. Ko je pa šel nazaj v službo pa je bil en kup stvari (brez čiščenja stanovanja in kuhanja), da enostavno telo sčasoma začne samo producirati manj mleka (od napora, stresa ...). Potem si sam za vse - previjanje, hranjenje, čiščenje flašk, previjanje, hranjenje, čiščenje ... Zdelo se mi je, da saj druga ne delam kot previjam in ju hranim :) Pa jaz sem bila še celo nosečnost na bolniški, ležanje, tako da je tudi to bil šok za telo, da sem potem kar čez noč morala biti na nogah cel dan. Tako da smo potem po dobrem mesecu dni pristali ni AM. Glavno mi je bilo, da sta dobili vsaj na začetku. Priporočam pa blazino za dojenje, je lažje dojenje in lahko dojiš tudi oba. Je fajn če natreniraš hranjenje obeh naenkrat, ker npr. pri meni je ena jedli 3/4 ure, potem sem si oddahnila 5 min, potem je druga jedla 3/4 ure. Potem sem pol ure mela zase (da sem se stuširala, najedla ...), potem pa jovo na novo - previt in hranit. V bolnici je bil največji napor. Doma je bilo potem dosti lažje vse. Tako da če bo katera imela v bolnici krizo naj se ne vstraši, doma bo dosti lažje.
Tak da zelo priporočam pomoč, ne se je branit :)