Ankica, mislim, ad je to hotela povedat liljana s svojim, da ne smemo drugemu rečt, da je njegovo svinjarija: ti ne ješ paštete, ona pa mogoče ne tune - oboje je pa "svinjarija" ali pa oboje ni.
Dokler je eno ravnovesje, ni nobenih težav, tudi če občasno poješ hrenovko, pašteto ali en big mac.
My point exactly.
Kaj bi se trudil z doma narejeno pico, če imaš pa v hoferju cel hladilnik namenjen industrijsko pripravljenim picam?
Ker je luštno, zanimivo, otrokom dogaja, ker je boljša, daš gor, kar tebi paše in zato, ker se od domače dejansko vsi najemo
.
Hm, če mlečnih izdelkov ne uživam, dobim vidno takoj bele lise po nohtih, čeprav lahko vprašaš kogarkoli, da požrem res ogromno zelenjave. Mleko ni nujno potrebno, je pa zelo fajn za doječe mame, ker je najlažje dostopen vir.
Ne rečem, da so light jogurti zdravi, samo da niso svinjarija samo zato, ker majo pač manj maščobe not - če recimo pogledaš navadni posneti jogurt, ni not nič cukra, samo manj maščobe. Meni se zdi neumno, ko rečejo, da je actimel zdrav - zame je zelo blizu paštete;). Se mi ne zdi pa nič strašnega, če ga kdo je.
jemo light kosmiče, ker so nam pač dobri. Seveda so dobri, če so sladkani do pamtiveka, no.
Tile celo niso, sem šla zdaj gledat, prav zate:). Sem jih pa enkrat probala in so mi bili všeč in zato jih jem. Ne bom jedla non stop samo muslijev, ne
, čeprav so sigurno bolj zdravi (mimogrede, najbolj zdravi so doma narejeni musliji, hehe, če smo glih pri tem;) - in jih naredim vsake toliko - ampak jemo pa tudi druge kosmiče, ne samo tistih enih najboljzdravih;). En nadomestek komot najdeš. Težko pa najdeš variabilnost. KOmot jem 2 meseca samo ovsene kosmiče, pa jih kombiniram s suhim in svežim sadjem, oreški, itd... (meda že ne smem, a ne? Ker je glih tak strup kot sladkor (oz. še hujši kar se cukra tiče;))... Ampak ne bi pa tako celo življenje živela, če mi ni treba.
Tako kot se ankica ne bi odpovedala svoji tuni, čeprav je tudi ultra nezdrava.
Tako kot se liljana pa še katera na tej temi ne odpove svoji pašteti.
Nekateri jejo ocvrte kokošje kožice, cela Azija je v glavnem bel riž, mehičani pa koruzo, ki je kao strašno narobe (glede cukra) - pa niso meli tam kakih hudih problemov s sladkorno - ni vse tako zelo digitalno;).
In v tem je moj point: vsak ima kaj, kar je, ker mu je všeč. Tudi ti sigurno ne ješ samo nesladkanih ovsenih kosmičev, bio zelenjave in to je to;), gotovo kdaj kupiš kak kruh, mogoče celo meso, ki je sploh vzrejeno z vsemi hormoni itd... in čeprav mogoče ne piješ mleka, ješ pa kaj drugega, kar ni ravno najnaj. In drug drugemu ni treba, da jemljemo apetit s tem, da rečemo, da je to svinjarija. Lahko rečemo: tega pa ni dobro glih preveč pojest, ampak to je pa to.
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/