IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik
V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime.
spominjaš me na našo rahlo dementno/psihotično prababico, ki je izjavila da bo našo tamalo klicala z enim imenom ki ji je lažje, men bo pa tud dala eno novo ime po katerem me bo lažje klicala, ker si novih ne more zapomnit. sem rekla, da potem bom pa jaz njej tud novo ime izbrala, ki je men lažje in jo tako tudi klicala, pa se je potem po enem 3x-nem poklicanem svojem novem imenu hitro zapomnila oba imena - mojega in od tamale, v minuti je prešaltala bp.
zanimivo kako kritiziraš imeni, pripravljena si pa it čez vse meje bontona in spreminjat imena otrokom - res vljudno do svakinje.
z razlogom (glej omembo bontona
Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica.
mogoče si jo pa samo tako zelo dobro indoktrinirala v svoje razmišljanje, da imaš tak rezultat. poglej hitler jungen npr. - tud oni so razmišljal kot starši, to ni tako težko doseč, če si zelo vnet.
mogoče pa samo misli, da so imena lepa in samo ti vidiš da to pomeni nekaj več? zamisli se malo, mogoče je nekaj na tem in zakaj te to tako moti..
Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše.
glej glej, te mogoče moti ker ONA ni naredila enako? te mogoče moti, ker ni enaka v nekem povprečju, ki ga tvoriš ti? te moti ker dela in misli drugače kot ti in to zate pomeni "pa kaj misli da je" - samo zato ker ni naredila isto kot ti?
se pravi da gre tvoja logika sklepanja in dedukcije nekako takole;
če ljudje ne delajo tako kot (bi) ti, potem ti to vidiš kot da se delajo da so nekaj več (kot ti). briljantno analizo sklepanja si ubrala.
(p.s. with sarcasm on)
< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.5.2012 22:40:14 >