IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Kolegica se zdajle razgleduje naokrog za torbami, ker gre njihova punca jeseni v prvi razred in so v šoli dobili taka navodila, da res lahko diplomiraš iz tega:
- torba mora biti tako trdna, da sama od sebe stoji odprta ali zaprta (da ser ne prekucne) in da v njej ostanejo zvezki lepi brez ušes,
- torba mora biti na mini nogicah, da če jo otrok po nesreči postavi na mokra tla, da učbeniki in zvezki ostanejo suhi,
- v torbo mora bit dovolj velika, da gre vanjo mapa za A4 liste,
- ne sme biti težja od toliko in toliko kg,
- poleg potrebujejo še posebno vrečko za copate in za telovadno opremo ter tono določeno peresnico, ...
In je rekla, da take torbe, ki ustrezajo vsem tem kriterijem so 70 in več € ... sem pa slišala, da imajo na Letališki v DZSjevem outletu lanske modele torb fajn znižane in da se super zadeve dobi za normalno ceno ... tak da se splača it pogledat.
Hm, mi še nismo imeli sestanka v šoli (ne vem, kaj čakajo
), ampak glede na zgornje trditve bi tale Deuterjeva šla kar skozi - je na mini nogicah in je stabilna, stoji. Težka ni (seveda, prazna
), točno določeno peresnico? - ok, vem, da naj bi imeli pri nas točno določene barvice in to, za peresnico še pa nisem slišala
- no, saj to bomo navbavili, ko dobimo spisek
Mapica A4 gre brez problema not.
Ja, velika pa je. Velik je 117m in je nekje bolj pri majhnih, decembrski, so mu vse torbe strašansko velike.
Nosijo pa pri nas torbe vsak dan domov - načeloma je menda v torbi kakšen zvezek, mapica z nalogo oziroma zadolžitvijo. Glede na to, da je kar športni tip otroka in sklepam, da si bo poleg rednih treningov še mogoče izbral kakšen krožek v šoli, je potrebno verjetno še kaj dodat. Tako da torba je prostorna - kolegica je nabavila za svojo tamalo nahbrtnik tipa Winx, kot ga je ena prilepila, pa se mi zdi bolj majhen, da se bo tam notri pošteno hitro začelo vse vihat, da si še pa otrok natlači not puloverček je pa hitro poln. Teža pa vsaj na oko nekje enaka, dvomim, da je tale nahrbtnik lažji.
Hm, še nekaj mi govori v prit tele torbice - je nevtralne barve (ok, možnih je več kombinacij) - enostavno mu preko ebaya naročim kakšen lušten obesek, da jo malo popestrimo - če si ga bo želel. prvo triado ga bomo spremljali v šolo - če bo mu pretežko, mu lahko brez problema kdo pomaga. Je po vsej verjetnosti vzdržljiv, če ga primerjam z ostalimi njihovimi izdelki.
Minusi - cena pri nas ne vem kakšna je, preko amazona je 89€, v glavnem ni ravno 'poceni
' , drug minus je pa ta, da mu bo vsaj prvo leto verjetno torbica velika - prazno, oziroma z zvezkom ali dvema jo bo lahko nesel, nabito polne pa definitivno ne.
Nam ne preostane drugega, kot da še malo počakamo
Tile 5delni kompleti od Bubi so meni načeloma super - dobiš vse v enem, tudi sama sem jih že ebayala
, se dobijo kar ceneje, kot pri nas - ampak so večinoma tematski - in to me strašansko moti, sploh pri otrocih lahko ti junaki itn. trajajo leta in leta, ali pa se jih naveličajo v roku parih tednov. Mogoče najdem kje kakšnega s kakšnim Hotweels motivom, to bi še šlo skozi, pa dvomim, da se bi mali Hotweels hitro naveličal. Ta 5delni komplet je res luštkan.