"Tocno tako, tako bom sedaj postopla!" Ampak potem ugotovim, da niti ne popuscam, ker ce bi mu v vsemu popuscala konfliktov sploh ne bi bilo. Bolj je problem kako mu "dopovedati", da z metanjem ob tla in vpitjem ne bo dosegel svojega.
Z dejanji......jaz naši nisem pustila, da je dosegla svoje, ko je trmarila....sem jo vedno stisnila k sebi, jo pockrljala, nisem ji pa pustila, da je s trmo dosegla svoje, nikoli je pa nisem zapirala v drugo sobo in jo dajala na ohladitev ter kako drugače kaznovala z razmišljanjem na stolu recimo....
je imela nekaj obdobij, ki so trajali teden dni ali 10 dni, ko je intenzivno trmarila, nič ni želela, vse je bilo kontra kar je kdo rekel.....samo takrat nisem popustila, pri stvareh, ki so se meni zdele pomembne, da se ne popusti (recimo, odhod v vrtec, oblačenje, dati mami roko na cesti, da zaradi njene trme ne bi mogla k zdravniku recimo, se meni zdi povsem nepredstavljivo), sem ji pa pustila določeno mero samostojnosti pri stvareh, ki si jih je sama želela (oblačenje, kuhanje, pospravljanje....otroci pač radi počno stvari kot starši....še danes kako minuto ali dve (več ne
) briše prah z mano, čisti okna, pometa, sesa......
Postavi si prioritete in vztrajaj pri stvareh, ki so ti pomembne (pri vseh ne moreš biti popolna, ker potem nastane samo kaos), pri tistih, ki pa so pomembne pa je potrebno pač vztrajati.....pri tistih, ki pa niso tako pomembe, pa lahko kdaj popustiš.....
Kot pravim, jaz sem našo vedno pockrljala ob izpadu trme, jo stisnila k sebi, ljubkovala.....popustila ji pa nisem, da bi z izpadom trme dosegla, kar je želela......