Punce, vesela da je ta tema odprta - kam pa je šla tista tema v "čvekanju", kjer so pisale razne napake, na katere se pritožimo??? Se katera spomni naslova?
Jaz sem danes dobila odločbo. In glede na vaše navedbe, mislim da bi se morala pritožiti.
1. Za 0,12% sem padla v višji razred. Raje ne povem katerega, ker me boste mele az tajkuna . Kakorkoli, v odločbi so nam kot dohodke upoštevali izplačane dividende (par evrov) in obresti od varčevanja (malo več kot par €). Potem pa so še v "premoženje" navedli vrednostne papirje in vrednost prihrankov, ter od tega skupaj izračunali fiktivni dohodek po 3,41% obrestni meri. Če prav razumem so nam isti dohodek šteli 2x. In... tega je ravno toliko, da nas vrže v ta višji razred.
2. Mislim da je liliana omenjala dohodnino - jaz jo imam že od marca za 2011, odločbo so mi naredili 1.6. - ali resno misliš, da bi se na to lahko upravičeno pritožila? In bi torej za ta izračun upoštevali leto 2011 - to je zame veliko bolj ugodno! In potem za naslednje leto - ali bi spet gledali isto odločbo?
3. Stvar, ki me muči že skoraj 2 leti, no 1,5 let - toliko časa delam polovično. Do zdaj mi še nikjer niso tega upoštevali!!! Seveda, ker se zdaj gleda za 2010 (takrat sem imela 2 polovični plači, ostalo pa vse polna porodniška).
Še enkrat pozivam: "2sneg13,
lahko, prosim, prekopiraš utemeljitev ministrstva? "
Na MOL mi lani tega (polovičnega del. časa) niso upoštevali, čeprav sem od prebivalcev drugih občin (Piran) dobila info, da so pa jim.
Še ena stvar: s 1.6. do 30.9. imam pogodbo samo za par procentov zaposlitve (v bistvu ravno toliko, da me ne rabijo vršt iz službe, ker pol z oktobrom me rabijo in ne vejo če bojo lahko zaposlovali na novo - jah, j.b.na državna služba). Ni izguba zaposlitve, je pa izguba 90%... To bom javila, ampak... a mislite da bo kaka razlika, al bom spet dobila odgovor: to vam bomo upoštevali čez 2 leti....