17.01.2012, 15:52
1701
oprosti a sva na dveh različnih temah...še vedno se mi branje in pisanje ne zdi prioriteta pri predšolskem oz. prvošolskem otroku...ampak bistvo mojega zadnjega komentarja ni v tem...
Bistvo je v tvojem zgrešenem podajanju in razumevanju vzgojiteljskega poklica...razumeš?Pisarjenje o tem, da je dovolj da so otroci na toplem, siti, ne žejni in da mimogrede kaj ustvarijo v vrtcu je zame in za vse vzgojiteljice komentar izpod kritike...na tak način lahko brez velikega napora, predvsem pa brez velikega znanja skrbi za otroka ena nona, ki je že na pol nepokretna...če si mnenja, da tako delamo v vrtcu, potem verjamem, da se ti zdi, da vrtec ni nič boljši oz. po tvoje še slabši kot domače varstvo...
17.01.2012, 16:35
1701
Pa še to...tiste zaposlene mamice in očki, ki svoje otročke morate dati v vrtec zaradi službe...ne očitajte si...tudi če z otrokom na dan prebijete le dobro urico...važno je, da se mu takrat dobro posvetite...oz. izkoristite te minute do maksimuma...To je veliko več vredno in veliko boljša dota kot pa jo imajo tisti, ki so 24 ur doma vse do šole in jim strežejo od spredaj in od zadaj.
To s tole urico na dan z otrokom, sem omenila jaz in kot vidiš ne v takem kontekstu kot si ti razumela oz. napisala...Nikjer nisem govorila o izobrazbi, temveč o tem, da ima lahko otrok v tisti uri, ko se mu res posvetite več, kot pa če z njim preživiš cel dan in se mu po resnici niti pol ure ne posvetiš tako kot je treba....To je po moje čisto realno...
Drugače pa se strinjam s tabo v ostalih zadevah in ni treba imeti slabe vesti, če imaš otroke doma...Vsi tisti komentarji o koristnosti vrtca pri otrokovem razvoju, so v bistvu leteli na tiste posameznike, ki na vse kriplje pljuvajo in dajejo v nič institucionalno vzgojo...Vse tiste, ki se jim zdi, da je vrtec na celi črti v bistvu slabši in škodljivejši od oma servisa...
Osebno spoštujem starše, ki se odločijo sami vzgajati, pripravljati in usmerjati otroka pred šolo...vendar le tiste starše, ki to res delajo za dobro otroka in ne le zato, ker jim tako ostane več denarja....Tiste starše, ki se zavedajo, da je vzgoja predšolcev pomembna zadeva in sestavljena iz marsičesa in ne le iz skrbi , da je otrok sit, suh in na toplem. Predvsem pa tiste starše, ki se zavedajo, da je institucionalna vzgoja tudi pomembna in ima veliko svojih prednosti , ter da je treba na delo ljudi zaposlenih tam gledati prav tako s spoštovanjem, kot gledajo oni na starše...
17.01.2012, 16:53
10282
A ti si pa lahko vzameš pravico, razžališ kar tako, na podlagi enega posta eno mamo.....zakaj, ker si vzgojiteljica, ker imaš 3 leta faksa, ker imaš izkušnje? Kje je tu tisto spoštljivo gledanje na starša.....?
Pričakuješ pa, da me, matere moramo tvojemu poklicu pisati slavospeve.....ti pa lahko nam govoriš, brez dlake na jeziku, da ga nepravilno vzgajamo, da otroku nismo vzor.....
Oladi malo.....
< Sporočilo je popravil liliana -- 17.1.2012 16:58:33 >