Hehe, ena zanimiva stvar: kolikor sem brala so za smeti večinoma odgovorni možje Tudi pri nas je nekako tako - no, tudi jaz jih odnesem, ma večinoma jih ima on čez. Zakaj tako??? ...Sumim, da zato ker imamo mame ponavadi s sabo še otroka(e) in malo težje držimo male ročice pa še ene tri (umazane) vreče smeti. Če je samo ena za odnest greva pa komot s tamalo do smetnjaka.
Sicer pa ne znam povedat kako imamo delo razdeljeno: kakor kdaj - oba kdaj kuhava, posodo zloživa v stroj, sesam večinoma jaz, ali pa on naštima robotka - in ga potem tudi očisti (to se meni ne da, raje sama posesam), v trgovino po hrano greva oba - ma ponavadi ne skupaj, včasih pa vsi trije s tamalo skupaj, perilo je nekako bolj moja domena (samo zato ker nisem spustila standradov na njegov nivo, kot svetuje ronja - ne prenesem če se perilo ne obesi takoj in ko je pobrano takoj zloži - ker potem je zmečkano - likamo pa pri nas ne oz. zelo neradi), ampak tudi on kdaj poskrbi za obešanje/"zlaganje"; čistim ponavadi jaz, ma tudi ne preveč. V glavnem je vse bolj po nizkih standardih narejeno (ni za se primerjat s taščo), ampak... tako je.
Njegova domena so še stvari povezane s hišo: kurjenje (zagon centralne oz. kdaj pa kdaj dodatne peči na olje), večje stvari okoli in znotraj hiše, elektornika, računalniki (tle bi bli bolj bogi, če bi bilo odvisno od mene)... Položnice za hišo tudi plačuje on. Jaz pa za vrtec in seveda svoje položnice - telefon, zavarovanje... Za avto - odkar imava samo enega - plačujeva oba, razen bencin tankam jaz večkrat, ker ga pač jaz vozim. Investicije so čisto njegova domena. Jaz nimam dovolj financ, da bi kaj prispevala - ponavadi so to nekaj 1000€ (ala menjava oken, menjava centralne), jaz sem pa na polovički. Drugače pa imam še eno garsonjero (v hiši mojih staršev), kamor pa samo jaz vlagam.
Je pa pol na meni vsa skrb za otroka... da ni bosa, naga, brez plenic, da gre spat ob uri, da gre v in iz vrtca (to zadnje bi bolj težko on poskrbel, ker sva v času vrtca v drugem kraju). Saj tudi za njo kaj naredi, ma večinoma je to "zabava" (oblačenje, previjanje, spravljanje spat pa samo če dobi "direktivo"). Oblačila zase večinoma sam kupi, jaz bolj za kake gate/štumfe poskrbim... Zase seveda sama nakupujem - pa tudi raje vidim, da ga ni zraven