ajsek, jaz odkrito priznam, da ne bi mogla nikoli (v normalnih okoliščinah, ne da je kaka vojna, takrat pač vse stisneš, maš drugih problemov dovolj...) živet z nobenimi starši - ne s svojimi, ne z njegovimi. Z mamama sploh ne. Pa sta obe fajn ženski in mi ne bi naprej metali, da je to njihovo, ne moje. Samo bi pa turili svoje do nezavesti... Pa okoli otrok bi se ziher zahakljali, ker pač mislim in čutim, da je tako, kot se trudiva delat (ne rečem, da vedno rata, ampak se vsaj trudiva), najboljše za njiju. Vem, da bi mi ju tašča razvadila do onemoglosti, mami bi ju pa verjetno vsak teden prehladila . Pa tudi okoli tega, kako se kaj naredi, kdaj, na kak način,... - uh, I won't even go there .
Po pravici povedano sama nimam živcev za vsako malo malenkost razlagat, zakaj sem se je odločila naredit tako in ne tako, kot onidve delata, pa se non stop zagovarjat okoli takih bedarij (to moram že malima razlagat z njunimi zakaji in mi je to čisto dovolj ). In kadar je meni nekaj res pomembno, takrat bi težko gledala, da tega ne upoštevajo oz. rečejo, da bojo, pa ne. teh stvari je ful manj, če ne živiš skupaj. Takrat lahko komot zamižiš na obe očesi, ko greš na obisk, saj veš, da bo doma spet naš red. Če živiš skupaj, to odpade, ker je to doma.
meni se zdi super, kako se nekateri poklopijo in jim vse laufa - starši imajo varstvo in čas zase, otroci babico in dedka blizu, dedki in babice pa vnučke in družbo. Nismo pa vsi za vse. Meni se utrga, da bi morala vsak dan jest pri njih (katerihkoli). Midva imava kuhanje za hobi, kuhala sva si sama že ko sva še živela doma, luštno nama je scimprat nekaj po svoje, rada imava zelenjavo, ki je pojeva precej več kot je starši kuhajo, pripraviva jo drugače in nama je taka bolj všeč, rada imava druge kuhinje, rada se sredi noči odločiva, da bova jedla tople kruhke... Skratka - imamo različen stil življenja in jedenja;). Če smo par dni po obiskih, nama obema že ful manjka naša hrana. Smo pač usekani nanjo:).
Ja ampak če ima človek tako rad ločene stvari in tako ceni svojo zasebnost, potem si ne gre urejat stanovanja pri svojih/partnerjevih starših in pika ... kadar gre za sobivanje več družin skupaj se je treba vedno (VEDNO) prilagajat in sklepat kompromise ...
Podpis. Jaz sem tu bolj realna: lubi je imel idejo, da bi si naredila eno delavnico na vikendu njegovih staršev in medtem, ko bi on urejal svoj del vrta, bi jaz not v miru ustvarjala. Saj ideja je ful lepa, samo ni izvedljiva. Kmalu je tudi sam to ugotovil, ker že svojega vrta ni mogel imet tako, kot si je želel in je bil parkrat kar žalosten glede tega. Potem so se nekak zmenili in zdaj so vsi zadovoljni. ampak to gre, ker je pač sin - ne morem pričakovat, da bojo oni imeli tak posluh za moje kaprice, ni fer. Gremo vseeno gor, jasno, samo mi je jasno, da je to njihovo in lahko delajo, kar hočejo tam - jaz pa lahko kaj pomagam, če želim.
Vem, kakšno sta si malidve želeli imet gredico (imata vsaka svojo) in kaj gor, ampak sem vedela, da to ni izvedljivo kar se njuju tiče in se ne bom šla zato bockat z njimi. To je njihovo in imajo vso pravico, da urejajo po svoje, nasadijo, kar njim paše itd... nisem niti rekla, ker bi bilo škoda - babi je tako imela tisti fajn občutek, da so nekaj naredile z malimi, malidve pa tudi nista zato meli nobenih traum. Valjda sta najprej težili, da bi to imeli/to naredli za na vrtiček, samo meni je jasno, da ne morem kar tja navlečt glih karkoli se nam zdi in sva rekla, da ne, da to odločata babi in deda. Če bomo imeli kdaj svoj vrtiček, pa bosta seveda lahko imeli vse tako okrancljano kot si želita
. in bosta posadili kaj bolj markantnega kot čebulo. Ampak do takrat so pa čebule iz njihovega vrta najboljše. Pustit si dihat je veliko lažje, če ne živiš skupaj, skratka. Vsaj za večino.