Zakaj pa ne, če jim je to tako normalno, pa so sosedi?
Ker ne živijo v isti hiši. Sama sem živela v hiši s kupom študentov in čeprav smo bili zelo različni in nismo imeli istih prijateljev, nisi mogel naredit praznovanja samo zase oz. svoje prijatelje - ker ne moreš nekomu dišat s čevapi, pa da ga ne povabiš zraven - nekak ni lepo, ne vem, ne znam lepo razložit... Vedno so lahko prišli vsi iz hiše + tisti, ki si jih povabil od zunaj. Razumem, da ti na to drugače gledaš, vendar pa moraš razumet, da večina ljudi na to ne gleda tako kot ti - torej se moraš ti prilagodit ali pa najt drugo rešitev - vsaj dokler si na njihovem.
Žalostna sem, ker se ne moreš enkrat pogovorit in se mirno pomenit na razumen način. Da bi se lahko jaz počutila mirno v srcu in bila tam popolnoma sproščena, ker bi videla, da me spoštujejo in upoštevajo. Navajena sem na odprt, iskren odnos. Ko pa vidim, da se nekdo ne drži dogovora in mi za hrbtom dela drugače, pa me zelo boli.
Kako pa tvoj mož reagira na to? Se strinja s teboj? Jim je on povedal, kako si želi imet ali je njemu ok, da ste malo več skupaj?
Še par takih situacij je bilo, pri katerih sem vidla, da se na njeno besedo ne morem zanesti, ker je za mojim hrbtom naredila drugače.
To po moje ni nespoštovanje, ampak njihov način funkcioniranja - tako verjetno dela pri vseh - ne da se ji it v konfrontacijo, zato se konfliktu raje izogne z lažjo.
To ženske prejšnje generacije dostikrat delajo - sama si razlagam to s tem, da takrat ženske še niso imele toliko besede v družbi in so se morale "drugače znajt", če so hotele svoje skoz spravit. Je pa tečno do amena, se popolnoma strinjam.
Sama ne morem bit ziher za marsikaj in potem pač presodim, kaj se mi zdi zelo pomembno (tam bom pač zraven - če se gre za varnost mojih otrok, pa da ne morem bit v nekaj zelo nevarnega ziher, da ne bojo delali), kaj pa ni vredno živcev in pač naj delajo po svoje, saj ni vedno samo ena pot prava. Res pa je, da je veliko lažje, če ne živiš skup, ker se pač imaš kam umaknit.
Zakaj pa se ne preselita, če si tam tako nesrečna?