IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vsi me zasipajo z očitki, da je ženska ki da otroka v posvojitev potem tista čudaška oseba, ki se je odpovedala otrokom. Obremenjujejo z vprašnji, kaj bom rekla otrokom, čez 20 let, ko bodo hoteli vedeti, zakaj sem jih oddala. Ja pač, kaj naj rečem "pač želela sem vaju odplaknit, pa sem si premislila, da bi mogoče nekdo drug z veseljem skrbel za vaju. A bi vama bilo bolj všeč da vaju ne bi bilo"...
jaz bi raje, da me ne bi bilo
slej kot prej človek izve, da ima nekje biološke starše, ki po možnosti živijo na viskoki nogi, tako ali drugače uživajo življenje, mogoče imajo že svoje druge - zaželjene otroke
v današnjih časih ni problema poiskati, kdo sta in potem se ves čas ubadaš s tem, da bi jih spoznal, spremljaš njihovo življenje, se sprašuješ "zakaj", po moje to ni tako lahko, kot se zdi, da "daš v posvojitev" in je stvar rešena...čez 10, 20, 30 let dobiš sigurno nazaj dvojno porcijo, ko ti potrkajo na vrata in ne bo dovolj izgovor, ki si ga navedla
v bistvu ju nočeš, ne maraš, rada bi uživala ipd....ne gre za to, da si bolna, sama, da ju nisi zmožna preživet in jima zato želiš boljše življenje
če ne drugače, se bo spremenilo vsem življenje čez teh 20, 30 let, ko te bosta poiskala, potem se bo življenje zakompliciralo tebi, otrokoma in "novima" staršema + vsem ostalim okoli vas vseh
jaz sem v tem primeru 100% za splav...s tem se boš soočila samo ti, v to ne boš potegnila drugih ljudi, če nisi čustvena oseba, kot praviš, ti bo tako vseeno
ne zakompliciraj si življenja