IZVIRNO SPOROČILO: Urska09
IZVIRNO SPOROČILO: Precious
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09
Gremo in se ji prilagajamo.
lahko to razložiš?
Seveda. Ne planiramo nekih strašnih, neizvedljivih izletov ampak gremo tja, kjer vemo, da bo lahko mirno skakljala naokoli. Ko si z možem zaželiva kave v kafiču, izbirava take, da ima kaj za početi (npr. ob Ljubljanici, da bo gledala reko in ladjice, gostilne z igrali,...). Ko dobiva kavo na mizo, ji odpreva en frutek, kupiva sladoled, dava čokolado, karkoli pač, da imava 5-10 minut miru. Ko gremo v trgovino, izberemo voziček avto, da je vsaj 15 minut mir. Če tudi to ne zaleže, se eden od naju z njo šeta po trgovini, drug pa kupuje. Ko pa želiva v miru sama v šoping in na kavo, jo preprosto za 3 ure odloživa pri babi in dediju
Evo, takole izgleda pri nas. Saj ne bo več dolgo. Še kakšno leto ali dve, pa smo na konju
Točno tako. Prilagajš se. Tudi naš 2,5letnik je tak raziskovalec in firbec. Vsak kotiček ga zanima. Že od mačega je tak. Najprej je šel po vseh štirih ko raketa,da smo ga komaj dohajali,zdaj pa itak že teče. Rokico včasih da včasih ne. Kakor je. Meni se ne zdi nič narobe,če gre malo po svoje. Oziroma še boljše mi je tako,kot pa da bi se skozi mene držal. Otrok pač mora raziskovati svet in si nabirati izkušnje. Naj gre, imej na očeh,malo pa lahko tudi že navadiš na varnost(da ne bo šla kar na cesto). Mi smo našega nekako navadli,ampak ok,pr otrocih itak nikdar ne veš kdaj stečejo brezglavo čez cesto. Ma v glavnem je priden in pogleda levo in desno. Tudi na sprehodih se vedno umakne h kraju,kadar vidi,da gre avto. pol pa še name in psa kriči "umakni se.avto. da te ne povozi".
No,saj ob cestah pa tko če gremo čez cesto-sploh te v mestih,je vedno zraven in gremo skupaj čez. Ampak ve pa ,da je treba pogledat in počakat. Po kafičih pa tko nismo dosti ker nismo ravn pristaši takih pohajkovanj,ampka je pa tut tam kar priden. v glavem smo po teh vaških kafičih,kjer se poznamo,tudi s kelnarcami. in ponavadi gre on malo pozdravit natakarico,če ne pa tko vedno dobi kak bonbon la pa čips(ta kjer ga dajo ob pijači) in je pol pri miru za mizo.
Glede tega skrivanja pred otroki in da mu pomahaš in rečeš da greš- se mi zdi,da to sploh ne pali. Vsaj pri našem ne. Skrival se mu nisem nikdar, sem pa poizkusila s tehniko "papa jaz grem" pa ni kaj dosti pomagalo. Zdaj pri njegovih skoraj treh letih,včasih to še naredim,ampak dejansko kar grem. včasih začne šobo pa trmo,včasih pol priteče za mano,včasih pa enostavno ne šmirglja. Se mi zdi,da še najbolj pali,da ga obrnem na kak drug način- rečem npr. da greva na igrišče ali kako tako. to pol pali in gre.
Hja ni kaj, otroci so radovedni in bi radi videli celi svet. dase zdej zrd tega sekiramo in žremo je brezveze. ubereš druge poti,prilagajaš itd. da pa bi ga vesal nase pa se mi ne zdi ok. ne za otroka ne za mater oz. očeta.