eh, ma liliana kar prav - vse bereš dobesedno. user posted image "lilianina" lastna pamet je namreč v prenesenem pomenu tvoja (lastna).
Pa ja resno ne misliš, da tega ne vem, ti si mi pa slika.
Jasno, da je mislila "vsak svojo lastno pamet". Samo ker si tako lepo napisala, se nisem mogla upret. Nisem mislila, da kdo ne bo pogurntal heca, saj je smajli zraven.
jaz ves čas pravi, da trdimo vsi isto: fajn je, da se otrok počuti varno in dela po svoji glavi. Samo da jaz pravim, da se pač ljudje učimo - drug od drugega, iz primerov, iz pogovorov, iz knjig... In se tudi na podlagi tega odločamo, Lilijana, kakor jo jaz razumem, pa pravi, da to ni prav, da se je treba odločat samo po intuiciji, če poenostavim.
lilijana, ne vem, kaj mečeš vedno vse ostale zraven: v smislu, da vzgajamo otroke in so drugi odgovorni za to. Saj vsak ve, da so starši odgovorni za otrokovo vzgojo... In to, da dobivaš ideje vsepovsod, ne pomeni, da boš zdaj prelagal odgovornost za vzgojo na knjigo, kjer si našel recept za slano testo, recimo. To nima nobenega smisla. Pa čeprav se s slanim testom skup igrata in jo zraven vzgajaš, da ga je potem treba spucat. Ne vem, od kod ta ideja o "drugih". Tega dela ne štekam.
tehnofil, ja, tako tudi jaz razmišljam: da če imaš varno otroštvo, ti je potem lažje - vendar so po moje bakfark in ostali mislili ne na občutek varnosti, ki je za otroka fajn (tega verjetno noben ne opreka), ampak bolj za to, da mu dovoljš delat neumnosti, tudi nevarne, da se nauči, da je nekaj nevarno.