Tako je, kot je napisala ZARA. Vegetarianstvo kot tudi veganstvo je pač način življenja. Tukaj ne gre za neko izmišljevanje, kaj bi jedli ali kaj ne, ampak ješ tisto kar je v skladu s tvojo vestjo. Npr. če nekdo je izključno ekološko hrano, bo težko pojedel kaj neekološkega, z umetnimi dodatki, umetnimi aromami in barvili. Pač preko sebe se gre težko. Tisti, ki jeste vse, in imate takšne otroke, ki sprejemajo mesobodite veseli, da nimate takšnih problemov z institucijami kot jih je opisala VEGEOTROK. Sicer pa bi bilo dobro, da pridobite dodatne informacije o živalski prehrani. Če bi vedele več, sem sigurna, da bi se vam meso kmalu uprlo. Kot je bilo nekje zapisano: Meso so živalska trupla in če ješ meso, si kot potujoči grob za ta živalska trupla. In res je. Veseli me, da je kje kakšen tako pameten otrok, ki čuti, da meso ni prava izbira. Sicer pa je veliko substitutov za meso, npr. tofu, sejtan itd. Institucije kot so šola, zdravstvo pa seveda pravijo svoje. Saj je jesti meso družbeno sprejemljivo in zaželeno, kdor pa misli s svojo glavo je pa črna ovca. Seveda vam nobena državna institucija ne bo priznala, da so v ozadju mesne industrije ogromni dobički in vsi meso prikazujejo in propagirajo kot nekaj zdravega. Meso, kakršnega danes lahko kupite v trgovinah je vse prej kot zdravo. Zato predlagam, da se malo razgledate po ekoloških trgovinah in ponudite otrokom bolj zdrave stvari. Pa ne zamerite vse tiste, ki jeste meso. To kar sem napisala je izključno dobronamerno.